Skip to content

Pesten of gepest worden

Glendi
3 juni 2015 | 17:29

Advertentie

Angelique CarisDeze week heeft de overheid bekend gemaakt een campagne te starten tegen pesten op de werkvloer.  1 op de 4 werknemers heeft hiermee te kampen. Burnout, stress en faalangst zijn enkele symptomen die optreden, kapotmakerij. Heel veel mensen gaan niet meer met plezier naar het werk. In een tijd waarin de arbeidsmarkt onrustig is en het langer duurt voordat je een nieuwe baan vindt, is zekerheid belangrijk.

Stop pesten op de werkvloer

Alhoewel ikzelf erg sterk in mijn schoenen sta en goed weet wat ik wel en niet wil, besef ik dat ook ik ooit het slachtoffer ben geweest van pesten op de werkvloer. Het kan iedereen overkomen. Er is sprake van pesten als je het doelwit wordt van anderen en systematisch wordt geïntimideerd, aangevallen, sociaal geïsoleerd of vernederende taken moet verrichten. Een belangrijk element is de herhaling van de gedragingen in de tijd.

Ik vind het goed dat de overheid hier aandacht aan besteedt, maar dit kan niet stoppen als we er niet zelf wat aan doen. Begin bij jezelf, als iedereen dat doet dan stopt het pesten vanzelf. Werken neemt een groot deel van ons leven in beslag. Als maatschappij zijn wij verantwoordelijk voor elkaars welzijn. Door alle technologische ontwikkelingen gaat het leven al snel, wij mensen kunnen daarin het verschil maken.

Ik wens iedereen veel werkplezier!

In de rubriek “Loopbaanadvies” geeft Angelique Caris korte tips over loopbaan – en arbeidszaken. Angelique woont in Nederweert en werkt sinds 2010 van huis uit als loopbaanadviseur. Zij is de adviseur voor mensen die vastlopen in hun studie –of werkleven. Ook helpt Angelique studenten bij het maken van een passende studiekeuze. Daarnaast is Angelique actief met het ontwikkelen van trainingen en workshops voor werkzoekenden, studenten, ouders en het onderwijs. Kijk dan op de website van Angelique Caris. Opzoek naar werk? Kijk op de vacature-pagina van Nederweert24.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie