Skip to content

Zeer verontruste burger

Redactie
7 juni 2015 | 19:10

Advertentie

Centrumplan Wijen 4209Dit is een noodbericht van een zeer verontruste maar vooral verdrietige gewone doorsnee burger van Nederweert.

Ingezonden brief:

Ons eens zo mooie dorp wordt volledig de vernieling in geholpen. Dit kan en mag niet gebeuren. Ik vraag u allen dan ook dringend onderstaande tekst aandachtig te lezen. En daarna u mening te laten horen. Wat vind u als burger van het winkelgebied Locatie Wijen? Dit project is weer het zoveelste voorbeeld van grootheidswaanzin van de heren op het pluche. Het is een algemeen spel van de heren in het pluche in overheidsland om grote projecten naar een Raad veel rooskleurig voor te stellen dan ze werkelijk zijn. Natuurlijk veel nadruk leggen op de pluspunten, maar de minpunten onder de mat schuiven. Zowel ten aanzien van pijnpunten als financiële risico’s. Zo ook begrotingen gunstiger presenteren als objectief verantwoord is.

De gemeente is initiator van de hele ontwikkeling. Het kan dan ook niet zo zijn dat ze de planschade zo maar naast zich neer kunnen leggen. Uiteraard horen de kosten van planschade meegenomen te worden in het project, maar dan ook vanaf de eerste raming. Dit kan een dergelijk project ook meteen onrendabel maken. Maar met een subsidie van de Provincie wordt zoiets weer weggepoetst. Dat is ook geld van ons allen waarvan in dit geval maar zeer de vraag is of daarmee alleen maar een project in de categorie grootheidswaanzin mogelijk wordt gemaakt.

Je stelt je zelf dan toch de vraag: Passen de ambities van de heren in het pluche, met een perspectief van vier jaar wethouderschap, bij een dorp als Nederweert en in de sterk veranderende maatschappij?

Hoe kunt u u mening laten horen?
Kom a.s dinsdag 9 juni om 19.00 uur naar de raadsvergadering van Nederweert waarin beslist gaat worden over ons eigen, o zo vertrouwde Nederweert. Laat u stem horen. Zij zijn groot en ik ben klein en dat is NIET eerlijk……..O nee…….!

Mijn dank is groot.

Sybiella

Advertentie

37 Reacties

  1. Er zijn al vele meningen geuit over deze kwestie. Goed bedoeld maar totaal nutteloos. Alle beslissingen zijn al genomen zowel voor het centrumplan als de randweg!
    Deze “gemeenteraad ” die er eigenlijk voor hun inwoners moet zijn maakt alle inwoners van Nederweert belachelijk die op hun gestemd hebben.

  2. En ik ben het compleet eens met Fritske.

  3. Wat een inhoudsloos stuk tekst. Prima als je een andere mening hebt dan de gemeenteraad, maar wat is de meerwaarde van deze verzameling van
    kreten? Heren in het pluche , dat klinkt leuk zeg! We zullen toch verder moeten, innoveren roept altijd weerstand op, alleen jammer dat dit in dit geval een beetje makkelijk weg gezet wordt!

    • Inderdaad als je nu als gemeente niks doet dan zit je over een aantal jaren en met een leeg pand wijen en een leeggebloed lambertushof .
      en overal op tegen zijn en constant liggen te klagen wat fout is dat is het gemakkelijkste wat er is , kom dan ook met een plan hoe het dan wel moet .
      want niks doen is geen optie ,want stilstand is achteruitgang.
      dus klagers op dit forum, laat zien hoe het dan wel moet !!!!!!!!!!!!
      .

      • Leegstand wijen is er al jaren en de kerkstraat lambertshof wodt dankzij dit gemeentebestuur ook leegstand, yeah lange leve Nederweert spookstad. Want dat is het bijna. Terugdraaien die zik, kerkstraat en brugstraat er van 2 kanten toegankelijk maken. B& W maken het de Winkeliers en bewoners niet makkelijker.

  4. Als Jan Linders weg gaat op huidige locatie moeten de bewoners van het Ouderen Centrum of Domus Bonaventura nog verder lopen om bij de supermarkt te komen..
    Denk daar eens over na!

    • Ja dus zorg dat Jan Linders niet uit Nederweert verdwijnt! Ze gaan op huidige locatie weg, nu of over enkele jaren. Maar verdwijnen doen ze! Denk daar maar eens over na!

      Zeer verontruste burger, hier had je 10 jaar geleden mee moeten beginnen. Destijds was overal gemopper in Someren, Roermond, Heythuysen. Maar daar is verandering toegepast en gaan tegenwoordig niet voor niets heel veel inwoners van gemeente Nederweert heen om te winkelen!
      Geef vooral de heren in het pluche de schuld, de éénrichtingsverkeer kan er ook bij en vergeet de Euro tenslotte niet.

      • Nog geen twee jaar terug hebben ze een vermogen uitgegeven aan de Kerkstraat. Lambertushof moest het sprankelende centrum van nederweert worden. Nu wordt het reeds afgeschreven en moet locatie Wijen het nieuwe centrum worden. Van de zotte hoe er met onze centen wordt omgegaan. Vind jij zeker ook heel normale gang van zaken?

        • Afgeschreven? Volgens mij wordt er niets afgeschreven maar krijg je een nieuwe locatie waar supermarkten komen waar je wel goed je boodschappen kunt inslaan. Als Lambertushof het niet haalt als winkelplein zullen ze dat in de toekomst met een kleine Jan Linders ook niet halen. Als het geen winkelplein meer kan zijn is een extra horecaplein een goede optie. Oude tijden laten herleven! Verandering van iets is niet meteen iets afschrijven!

          • inderdaad en de leegstaande winkelruimte in het lambertushof kun je verbouwen tot gelijkvloerse woningen en de parkeerplaatsen aan de achterkant die ruim je op maar daar tuinen van voor de gelijkvloerse woningen en maak van lambertushof een soort van hofje

      • Laat ik nog even toevoegen dat ik zeker niet tegen vernieuwing ben, en ook niet persé een nee-knikker ben. Maar dan wel met verstand aub. Grootheidswaanzin is een ontzettend goede beschrijving van wat er heerst in het gemeentehuis. Nederweert is een dorp, geen stad.

        • 2 grote supermarkten bij elkaar waarvan er 1tje toch al ligt, met veel parkeerplaatsen noem jij grootheidswaanzin? Dan laten we het zoals het is en blijf ik gewoon naar (mega Stad) Someren gaan met Jan Linders en Lidl bij elkaar met ruimte genoeg om te parkeren!

  5. Jammer dat er in Nederweert van die negatievelingen rond lopen die geen verandering willen toestaan. Die heren van de pluche zijn in meerderheid door de nederweerter bevolking gekozen en vertegenwoordigen ook een groep burgers die wel vooruit willen. Super idee voor het pand Wijen een nieuwe impuls te geven want het ziet er toch niet uit hoe het er al jaren bij ligt. Dus B & W zet door en laat je niet afleiden door een groepje die hard schreeuwen maar ook niet met een beter idee aankomen. Ik heb ook op jullie gestemd en zou zeggen:”mijn fiat heb je”. Gegroet, een trotse inwoner van Nederweert

    • Heeft niet ditect met negativitet te maken Leon, maar verantwoord economisch beleid voeren met dierbaar belastinggeld van alle nederweerter burgers. 5200 m2 lege detailhsndel winkelpanden momenteel. Bouwen voor één supermarkt, waar nu al te veel van zijn voor de kern van 9000 inwoners. Bovendien een bestemmingsplan wijziging doorvoeren van showroomverkoop naar detailhandel op de huidige lokatie Wijen is een concrete effectieve oplossing. Geen draagkracht en behoefte van de huidige ondernemers voor verhuizing naar een nieuwe lokatie. Gedegen financiele ondrrbouwing van de portefouille houder ontbreekt. Conclusie discretitie ontbreekt aan ons huidige nederweert “groen”! Teneinde negativiteit!

      • Als de markt pand Wijen wil herontwikkelen is dat toch niet verkeerd. Die 5200m2 is inclusief pand Wijen dus dan is de helft van het probleem al opgelost! Jij zou het zo laten, gemeente wel alle parkeerplaatsen enz. laten veranderen? Dus geld stoppen in oude meuk? Dat zou pas zonde zijn!
        Er zijn wel verschillende ondernemers die willen verhuizen! Weg uit Nederweert of weg uit te klein pand! Zo is er nog kans dat bepaalde ondernemers in Nederweert blijven!
        Als mensen roepen dat alle mensen/ondernemers zo denken is dat inhoudsloos kwekken en dat komt voort uit negativisme. Wat dat betreft heeft Leon gelijk.
        Allemaal pure angst voor vernieuwing. Maar verander niets, dan komt men er de komende jaren wel achter!

    • Grapjas, ik wil ook wel nieuwe kozijnen. Maar zo’n decadent gemeentehuis, dat willen we niet. Dan heb ik geen zon meer in mijn tuin. Krijg je dat weer

    • Dat is de vraag Henk. Op werk moet je naar de Raad luisteren en thuis naar de vrouw. Dus doe niet zo stoer.

  6. Ik ben het geheel met Sybiella eens!!
    De heren in het pluche moeten maar eens een x tot halt worden gebracht.
    De heren in het pluche zijn al jaren bezig om Nederweert om zeep te helpen.
    De resultaten daarvan zijn al zichtbaar , en zij willen nog verder gaan.
    Zij maken van Nederweert de grootse attractiepark van limburg.
    Het spookdorp Nederweert , daar moet je wel om heen.
    En dan zijn er van die heren in het pluche , die groots gaan dat zij in Nederweert zijn geboren en getogen.
    Zij moeten zich schamen wat zij met Nederweert doen!!!

    • Heeft niet ditect met negativitet te maken Leon, maar verantwoord economisch beleid voeren met dierbaar belastinggeld van alle nederweerter burgers. 5200 m2 lege detailhsndel winkelpanden momenteel. Bouwen voor één supermarkt, waar nu al te veel van zijn voor de kern van 9000 inwoners. Bovendien een bestemmingsplan wijziging doorvoeren van showroomverkoop naar detailhandel op de huidige lokatie Wijen is een concrete effectieve oplossing. Geen draagkracht en behoefte van de huidige ondernemers voor verhuizing naar een nieuwe lokatie. Gedegen financiele ondrrbouwing van de portefouille houder ontbreekt. Conclusie discretitie ontbreekt aan ons huidige nederweert “groen”! Teneinde negativiteit!

  7. Zoals altijd valt er voort over alles te twisten. Misschien is het handig om dan ook zo concreet mogelijk te zijn in wat je betwist of wilt zeggen, zodat het gemakkelijker wordt om dat te ondersteunen of ander licht te schijnen op het onderwerp. Ik vindt het nu een te algemeen geroep voor “help er gaat iets veranderen en daar kan ik niet mee omgaan’.

  8. Eindelijk eens iemand die op komt voor de burgers en ondernemers. want wordt het er beter op in Nederweert of niet met die rare plannen zoals eenrichtingsverkeer en minder parkeerplaatsen.

    Ik vind het namelijk niet zo. ik denk altijd wat moet het voordeel zijn: Niets, maar nadelen zijn er genoeg
    dus ik vind dat het moet stoppen 🙂 🙂 🙂 HET MOET NIET GEKKER WORDEN

    gr Mathias

  9. Ook ik ben het met Sybiella eens.
    Nederweert word een spookstad.
    Straks moeten we allemaal, buiten het DORP, boodschappen doen. Denk daar maar eens over na, want er blijft niks meer over van ons , eens zo mooie gezellige dorp

  10. B&W steunt op 1 partij. Deze partij heeft de meerderheid en bepaald wat er in nederweert gebeurd. De kiezers, die deze partij gekozen hebben, zijn absoluut geen afspiegeling van de inwoners van Nederweert.. Opvallend is dat de meerderheid van deze partij (CDA) aan een kant van Nederweert zit (Budschop, Nederweert en Ospel..
    In de praktijk betekent dit dat enkele mensen, die niet door de meerderheid van Nederweert gesteund wordt, bepaalt wat er gebeurd.
    De raadsleden van het CDA lopen als, makke lammetjes achter de grote jongen aan. en knikken alleen maar: ja.
    Resultaat: geen gezonde kritiek. Iedereen mond dood maken. Het is de macht van 1 partij! Europees gezien stelt men dat dit ZEER GEVAARLIJK is. Er is dan geen democratie meer. Onze burgemeester denkt daar anders over, maar ja wat kan hij anders? Ook hij gaat voor de weg van de minste weerstand: lekker aan het handje meelopen.
    De oproep van Sybiella is HELEMAAL terecht, allen komt deze wat laat. We hebben al heel wat voor de kiezen gehad: Carpoolplaats, 1-richtingsverkeer, Randweg en nu dit…………….
    Maar beter laat dan nooit,

    tot dinsdagavond.

  11. Niet alleen op internet heerst deze stemming, ga maar eens met winkelpersoneel praten of leg je oor eens te luister aan de bar. Nederweert heeft een college waar geen enkele persoon in zit, die ooit een eigen zakelijke beslissing heeft moeten nemen. Hooguit beslissingen voor een bank of een gemeenschap, dus over andermans geld oftewel ons geld……… Je ziet dan ook hoe het met de diverse banken en gemeenten is gegaan, is Nederweert nu aan de beurt ??

  12. Sybiella,

    Een hele goede oproep. Hopelijk is de raadszaal te klein

  13. Beste zeer verontruste burger, ik ben blij om te horen dat er iemand vanuit de burgers opstaat om zijn mening te geven over de nieuwe plannen van B&W.
    Deze heren hebben nu bedacht om een nieuw winkelpool te bouwen op de locatie Wijen. Van de Lambertushof en Kerkstraat wil men een B-locatie maken of helemaal als winkelgebied afschrijven. Dit is voor veel lokale ondernemers onacceptabel, niet iedereen is in de mogelijkheid om te verhuizen vanwege financiële redenen, eigen panden etc. De lokale ondernemer heeft door deze plannen het nakijken.
    Het is de ondernemer de laatste jaren in Nederweert al moeilijk gemaakt vanwege het inrichtingsverkeer waar niemand iets van begrijpt en het weghalen van het merendeel van de parkeerplaatsen.
    Nu wil B&W een nieuw winkelpool bouwen met voldoende parkeerplaatsen, de consument wil het liefst tegen de kassa aan parkeren aldus de wedhouder, terwijl de visie van de Kerkstraat was, de consument dient aan de rand van de Kerkstraat te parkeren en dan gezellig komen winkelen in Nederweert. Wij als ondernemers hebben aangegeven dat de consument komt om boodschappen te doen of gericht naar een winkel toe gaat. Ook geeft de gemeente aan dat het consumentengedrag veranderd is en mensen steeds meer op internet kopen, ze maken het de consument moeilijk om in het dorp te komen en halen vele parkeerplaatsen weg zodat ze het de consument nog moeilijker maken om in het dorp te kopen. Snappen jullie het nog? Wij niet!!
    Ze praten alleen over het faciliteren van de Jan Linders en de supermarkten over geen één enkele andere ondernemer wordt gesproken. Alle plannen zijn al uitgewerkt, de miljoenen vliegen over de tafel. Volgens de wethouder zijn alle andere opties niet mogelijk ook hier worden bedragen genoemd. Als aan de wethouder meerdere malen gevraagd wordt om een onderbouwing van deze bedragen is het antwoord van de wethouder dat hij deze uit privacy overwegingen niet wil geven. Terwijl er wel met de belangen van andere gespeeld wordt. Van de burgemeester kreeg ik tijdens het einde van de themaraad vergadering nog te horen omdat ik mij zeer kritisch had uitgelaten, dat wij maar deskundigen in de arm moesten nemen, waarop ik heb geantwoord, u heeft makkelijk praten, wij moeten alles uit eigen portemonnee betalen, terwijl u speelt met de belangen van vele anderen, u maakt plannen en dat moet betaald worden met het belastinggeld van de burger, dus wij betalen het 2x!
    Ook is uit diverse onderzoeken van diverse onderzoekbureau’s gebleken dat Nederweert eigenlijk al teveel supermarkten heeft als je naar het aantal inwoners kijkt, ik heb niets tegen Jan Linders, maar tellen wij niet meer mee, de lokale ondernemers van Nederweert?
    Het centrum is pas gerenoveerd en nu wil de gemeente het afschrijven, dit mag niet gebeuren.
    Steun de lokale ondernemer, laat de gemeente horen hoe absurd deze nieuwe plannen zijn, hoe absurd het eenrichtingsverkeer is(volgens de gemeente een kwestie van gewenning) en breng de parkeerplaatsen terug!
    9 juni beslist de gemeenteraad over deze plannen om 19.00.

    Ik heb al veel slapeloze nachten achter de rug, dit moest van mijn hart, ik hoop op jullie steun, zodat ik na 9 juni weer met een gerust hart kan ondernemen in het huidige centrum van Nederweert!

    Mvg.
    Meora

  14. Deze supermarkten komen continu terug in het verhaal alleen maar om economische redenen, een opzet zonder supermarkten is economisch niet haalbaar en dus direct goed voor de prullenbak. Overigens dient de gemeente ook een uitbreiding van het aantal m2 supermarkt met onderzoeken te onderbouwen, dit terwijl Nederweert al voorbij de bovengrens zit wat het aantal supermarkten betreft per aantal inwoners. Dat zal al een bijna onmogelijke onderzoek worden, hoewel wie betaalt bepaalt…………

  15. Beste Sybiella,

    1. Volgens mij stem je JAN, want wel kritiek maar geen alternatief (=typisch JAN)

    2. Het centrumplan in niet door de huidige “heren in het pluche” opgesteld, maar reeds jaren geleden en is daarna diverse keren door de gemeenteraad behandeld en goedgekeurd (incl dit onderdeel

    3. In een democratie kan iedereen wel iets roepen en vinden, maar krijg je eens in de vier jaar de kans om je stem te laten horen. In de vier jaar daarna laat je je vertegenwoordigen door gekozen volksvertegenwoordigers die burgemeester en wethouders (heren in het pluche in jouw woorden) controleren. Daarbij past iets meer respect en vertrouwen. Als je echt iets wilt ga je bij de volgende verkiezingen zelf op een lijst staan en ga je bij voldoende stemmen zelf een keer een groot deel van je vrije tijd opofferen voor het algemeen belang. Ik dat je dan ook zo bejegend wordt door andere kortzichtige roeptoeters.

    4. Persoonlijk ben ik ook tegen “plan Wijen” maar dan omdat ik vind dat de overheid zich niet met de markt moet bemoeien. Er zijn nu gewoon teveel supermarkten in Nederweert. Als Jan Linders het loodje legt jammer dan, maar dan blijven er gewoon 3 andere supermarkten over. Dat heet marktwerking. De gemeente Nederweert moet pas in actie komen als de laatste supermarkt uit Nederweert dreigt te vertrekken, maar dat is voorlopig niet aan de orde. Emte en Jumbo zitten prima waar ze nu zitten met voldoende parkeergelegenheid en zelfde geldt voor de Aldi. Jan Linders heeft gewoon te weinig m2/omzet/parkeerplaatsen. Dat betekent of zelf nieuw pand bouwen op betere plek of vertrekken. Daar hoeft de gemeente niets aan te doen of investeren.

    • Jan Linders wil toch juist nieuw pand bouwen op een betere plek en dat is locatie Wijen. De markt investeert. Gemeente investeert alleen in de openbare ruimte. Parkeerplaatsen en dergelijke. Heeft weinig zin om te investeren in pand Wijen en omgeving als er niet iets zinnigs voor terug komt. Wonen Limburg zorgt daarnaast voor betaalbare huurwoningen dus ik zeg laat maar komen!
      Vervelende van marktwerking is trouwens dat de markt om de plaatsen Nederweert heen wel blijven werken aan betere supermarkten. Dus de laatste kan sneller komen dan gedacht.

    • Beste John, Nee hoor, ik ben een VVD’er

  16. Gewoon het “groen” van Nederweert wil graag spelen met ons belastinggeld en wil een nieuw winkelcentrum ontwikkelen nabij het gemeentehuis door het pand Wijen, leegstaand pand op de burg. meester Hobusstraat af te breken en nieuwbouw te doen met 2 x 1600 m2 winkelruimte voor supermarkten, 250 m2 voor de bestaande apotheek en een kleine 500 m2 voor detailhandel terwijl er al 5200 m2 leeg ligt in omgeving van Lambertushof, Kerstraat en Brugstraat voor een supermarkt keten aan het Lambertushof terwijl we een mooi W-centrum daaro hebben met een dorpskarakter! Bovendien heeft de gemeente op de huidige lokatie Wijen een bestemmingsplan wijziging geweigerd van showroomverkoop naar detailhandel aan de eigenaar! . Is er geen financiële onderbouwing mbt de nieuwbouwplannen! Is er een overcapaciteit aan supermarkten in de kern van 9000 inwoners. Er is geen draagkracht van de huidige ondernemers en de overige partijen. Geen van de huidige middenstander heeft behoefte om te verhuizen naar een nieuwe lokatie. Dus het is op de voorhand bouwen voor leegstand voor heel veel miljoenen van ons duur betaalde belastinggeld!

    • Als Jan Linders ooit vertrekt uit het Lambertushof dan zijn die winkels op de lange duur toch ten dode opgeschreven want Jan Linders is de grote publielstrekker van het Lambertushof

  17. Het is gewoon een opstel som van alle MISSERS, die dit college kost wat kost doorduwt!

    GENOEG IS GENOEG!!

    Tuurlijk zijn deze (en andere) plannen al jaren terug op gezet en regelmatig in de Raad geweest. Maar dan gebeurd het. Zoals Gerrit het al gezegd heeft: Er is maar 1 partij die beslist! CDA. 1 partij is geen democratie maar, zoals we dat noemen een totalitair stelsel.

    .

  18. Harry heeft het over een totalitair stelsel!!!!!

    Oei, dat is niet mis. Ik heb het even opgezocht”

    definitie
    – totalitaire staat: staat met één partij en één ideologie die doordringt op alle terreinen van de samenleving
    Lees In plaats van Staat lees je gemeente
    – Politiek stelsel waarin de staat (gemeente) in beginsel het gehele leven van zijn individuele onderdanen in
    elk opzicht beheerst en waarin in tegenstelling tot andere vormen van dictatuur passieve onderwerping niet wordt geduld.

    Nou Harry zo erg is het nu in Nederweert nog niet . Je zou wel over een dictatuur kunnen praten. Want definitie van DICTACTUUR:

    -Een dictatuur is een regeringsvorm waarin alle macht in handen is van één persoon of van één groep …

    Dit komt erg dicht in de buurt van wat zich in Nederweert afspeelt.

  19. Siemke,

    “Waar moet de raad naar luisteren?”
    Het grootste gedeelte van de Raad luistert helemaal niet (slaapt) of luistert braaf naar 1 persoon.

    • Geen niveau om zo over de raad te spreken.

      Maar jij vergelijkt de situatie dus met die van het centrum management Nederweert. Daar zat namelijk ook een persoon, centrum manager genaamd Gerrit, die maar heeft gedaan. Het bestuur heeft niet kordaat opgetreden en heeft hem €80.000,= gemeenschapsgeld er door heen laten jassen. Opdracht was om op te komen voor de ondernemers maar die hebben hem niet voor niets weg gejaagd.

      Heb het idee dat op dit forum de meeste personen niet verontrust maar vooral gefrustreert zijn!

  20. Let op:
    Per abuis heb ik vermeld dat de raadsvergadering om 19.30 begint, dit moet 19.00 zijn!!

    Mvg.
    Meora


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00

Advertentie