Iedereen leert graag nieuwe smaken kennen. Gelukkig vind je bij AVEVE een uitgebreid gamma aan producten. Ze laten je graag van al dat lekkers proeven, zodat je met een gerust hart – en een gerustgestelde maag – de winkel buiten stapt.
Kom binnen, proef en ontdek heerlijke nieuwigheden. Start to bake – jij bent de bakker!
Recept van de maand: Meergranenkoekjes met amandelen
Een gezond koekje boordevol granen, pitten en zaden met weinig suiker dat ook nog superlekker smaakt? In minder dan een half uurtje bak je verse meergranenkoekjes met amandelen. Ze zijn gezoet met die verrukkelijke blonde cassonadesuiker. Nostalgie troef.
Wil je eenvoudig de stappen volgen? Klik hieronder op “Probeer het uit!” Deze link brengt je naar de speciale bakpagina’s van Aveve.
Wat heb je nodig?
Voor 25 à 30 koekjes
Voor je koekjesdeeg
100 g koude boter
140 g AVEVE Mix voor Prairie
140 g AVEVE Classics Surfina
60 g blonde cassonadesuiker
1 ei
1,5 g bakpoeder
een snuifje zoutVoor de afwerking
1 ei, losgklopt
Dibro amandelschilferBak- en kookbenodigdheden
Bakplaat
Bakpapier
Bakpenseel
UitsteekvormpjesRecept stap voor stap
STAP 1
Koekjesdeeg maken
Snij de boter in blokjes. Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen en kneed tot een stevig deeg.
Meergranenkoekjes met amandelenSTAP 2
Wikkel het in huishoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Meergranenkoekjes met amandelenSTAP 3
Verwarm de oven voor op 170°C. Bestuif het werkvlak met bloem (Surfina bijvoorbeeld) en rol het deeg uit tot een dikte van een halve cm.
Meergranenkoekjes met amandelenSTAP 4
Steek koekjes uit met een glas of een uitsteekvormpje. Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de koekjes op de bakplaat.
Meergranenkoekjes met amandelenSTAP 5
Bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi ze met amandelschilfers.
Meergranenkoekjes met amandelenSTAP 6
Bak de koekjes 20 à 25 minuten op 170°C.
Meergranenkoekjes met amandelenTIP
Vervang de blonde cassonadesuiker eens door de donkere variant. Die is iets nadrukkelijker van smaak, maar past ook perfect bij deze koekjes.
Er zijn nog geen reacties geplaatst