Skip to content

‘t és mich toch wat

Redactie
11 juni 2015 | 19:02

Advertentie

Sies-NederweertWat is er toch veel te beleven in Nederweert, Nederweert24 lezende heb ik de laatste tijd toch wat gemist of toch niet? Waar ik al jaren trots was/ben op mijn Nederweert, begin ik me toch af te vragen wat er aan de hand is met het “Samen Groots Samen Doen”.

Al jaren wordt er gesproken over dat lelijke pand van Wijen waar wat mee moet; Hadden ze jaren geleden, maar wat gedaan, denk ik dan weer. En nu er mogelijkheden zijn wordt opeens iedereen wakker en schreeuwt men moord en brand, had men dit niet eerder kunnen doen? Ik kan me herinneren dat een jaar of 15 geleden in Roermond ook winkeliers zich de longen uit het lijf schreeuwden en nu, nu zijn ze blij met zo’n trekker. Natuurlijk is het een niet met het ander te vergelijken, maar denk er maar eens over na.

Als jaren geleden de gemeente al daadkrachtig had doorgepakt, had Linders allang in een ander pand gezeten en waren de druiven niet zo zuur geweest, want de crisis was dan ook gekomen en de winkeliers die niet genoeg reserves hadden, waren ook dan verdwenen. Nu (zonder de verplaatsing van Linders) ligt er in de Kerkstraat, maar zeker ook Brugstraat al veel leeg. Is dat nou allemaal te wijten aan?

Ik durf er niets van te zeggen. Wat ik wel weet is dat besturen vooruitzien is en dat de beste stuurlui aan wal staan, maar dat deze stuurlui met verkiezingen vaak niet eens het lef hebben om zich of verkiesbaar te stellen of zelfs te gaan stemmen. Daarnaast zie ik onze fantastische winkeliers in Weert bij de Lidl vaak koopjes kopen en ook winkelen doet men liever in Weert, Eindhoven of Roermond, want tja daar is het nou eenmaal gezelliger.

Zelf denk ik, zonder me in de politieke arena te begeven, dat wij als Nederweertenaar eens moeten kijken naar waar we al jaren sterk in zijn. Respect, beide benen op de grond en toch maar een gemeente waar de ozb niet te hoog is en de financiën op orde zijn. Daarnaast hebben we alle 1e behoeften bij de hand. Waar ze zelfs vanuit Weert een terrasje, ijsje of zelfs boodschappen komen doen. En dit alles heeft echt niet te maken met wel of niet links of rechtsom door de kerkstraat. Kom op zeg het is een kwestie van wennen en als je weet dat je bij expert niet alleen je tv kunt kopen, maar je ook nog eens goede service hebt of dat je nu ook eens naar de Emte gaat ipv de Jumbo en daardoor je blik verbreed, dat maakt het toch allemaal alleen maar beter/mooier en verbreed zo je horizon. En daarbij zeg nou zelf zitten wij er op te wachten dat we dadelijk nog 1 supermarkt over hebben? Nee, toch? Ik wil tenminste niet naar Weert moeten voor mijn dagelijkse boodschappen.

Let wel ik ben niet voor of tegen (ik heb mijn gedachten, maar dit keer uit ik die (nog) niet). Ik wil dat we weer eens naar ons zelf kijken en naar de dingen/zaken die wij wel hebben en dan heb ik echt géén duur  bureau nodig die ook nog eens ingehuurd is door een vastgoed- en supermarkteigenaar, om mij te vertellen dat Nederweert naar de knoppen gaat ivm verplaatsing van…….

sies Nederweert

Advertentie

11 Reacties

  1. Hallo Sies, Wie is Sies eigenlijk? Persoonlijk ken ik wel meerderen personen die dergelijke dure bureaus inhuren. Weet U waarom? Nou ik wel ? Fijne avond nog.

  2. bij deze vind ik dat sies wel degelijk een punt heeft. ik geloof ook niet dat de gemeenten schuldig is aan de leeg loop van winkeliers in nederweert ,dit light meer bij consument. en een nieuwe trekpleister kan geen kwaad in dit dorp, waar het ook komt te liggen want ben eerlijk Lambertus hof is te klein om er nog iets van te maken. en de kerk straat light al 40 jaar niet meer in het centrum

  3. Wie Sies zou zijn!?

    Het verhaal lezende, hoor ik de burgemeester praten.

  4. Eindelijk eens een stuk dat hout snijdt. SIES plaatst het Centrumplan in een breder perspectief en dat element mis ik helaas te vaak in de discussies rond Centrumplan, Randweg en Carpoolplek. Deze discussies dragen niet bij aan ons devies Samen Groots, Samen Doen. Veelal getuigen de reacties in de media van kortzichtigheid en eigeeenbelang.. Er wordt dan bewijsmateriaal aangevoerd. ter ondersteuning van het eigen gelijk dat er helemaal niet toe doet. Waar het om gaat is dat we een modern Nederweert op de rails zetten date toekomst aankan. En, och ja, bij rails horen ook dwarsliggers. Gelukkig liggen die niet OP maar ONDER de rails.. Het zal dus wel goed komen.
    P.S. Mijn naam is Ber BIJLMAKERS, trotse Nederweertenaar en oud genoeg om de sterke en. Zwakke punten van onze mensen te kennen. Ik weet dat er veel kat-uit-de-boom kijkers

  5. Sies,

    denkt dat hij wijze woorden spreekt.

    Nederweert moet goed nadenken richting toekomst. Wat willen we?

    – op korte termijn samen met Weert of Leudal verder?
    – een dorp met eigen identiteit zijn en blijven (onder de vlag van……)
    – een grote “woonwijk”met geen of weinig voorzieningen onder de vlag van ……..

    Nederweertenaren zijn en willen Nederweertenaren blijven in hun eigen dorp met winkels waar zij hun boodschappen gaan doen en op het terras een pilsje pakken. voor te shoppen gaan de Nederweertenaren naar de stad (Roermond, Weert, Eindhoven.

    Lekker ons zelf blijven en een goed en gezellig dorp voor nu en voor de toekomst.

    • Sies zijn verhaal begrijp ik. Maar wat is jouw boodschap? Wel of niet bij Weert?

  6. Dit stuk van Sies is totaal anders dan zijn visie in April 2014, is Sies iemand anders geworden of is zijn mening totaal veranderd ?

  7. Als Jan Linders zegt te vertrekken uit Nederweert en hij zou voet bij stukken houden dan is dat een verlies voor het Lambertushof en een verlies voor de consument. Daar moeten we het toch snel over eens kunnen worden. De vraag is, moet de gemeente daar iets aan doen?
    Uit de vele reacties op verschillende berichten hier de afgelopen weken en de steun die ondernemers aan Heerschap/Jumbo geven zou je op kunnen maken dat de gemeente niets moet doen. Mooi en dan? Ik geloof niet dat Heerschap zich op zal werpen als de verlosser. Het enige waar hij bij gebaad is, is een concurrent uit de markt te drukken. Dat doet hij slim door een groot aantal onwetende ganzen voor zijn kar te spannen. Eigenlijk is het een bedenkelijk spelletje wat momenteel gespeeld wordt. De concurrentie in de supermarktwereld is moordend. Dat is bekend. Maar dat de prijzenoorlog zich uitbreid tot deze propaganda is nieuw. Ik wens de raadsleden veel wijsheid in hun besluit. Kom ik terug bij mijn beginvraag, is een vertrek van Jan Linders een verlies voor de consument en Nederweert. Nu mijn persoonlijke mening. Ja.

    • Los van het feit dat 4 supermarkten in een dorp als Nederweert best veel is en dat lambertushof en kerkstraat net een opknapbeurt hebben gehad om meer winkelend publiek te trekken….
      Het pand Wijen ligt leeg. Als Jan Linders zo graag in dat pand wil gaan zitten dan doen ze dat toch!?! Ik zie niet in welke rol de gemeente hierin speelt…

  8. “onwetende ganzen………..” Tja, daar heeft Nederweert zelfs een aantal raadsleden van. Je hoort ze niet,zitten tijdens de raadsvergadering met een telefoontje te spelen enz. Laten hun grote man gewoon zijn gang gaan.
    Want hij weet het beter.

    Uiteindelijk gaat Nederweert op in het Weerterland of samen met Leudal als grote Plattelandsgemeente. Zelfstandig blijven is een utopie.
    Belangrijk hierin is dat Nederweert zijn identiteit als dorp vast houdt.

  9. Ik weet niet wie je bent , maar je hebt een geweldig stuk geschreven en zoals mijn oud-leraar Ber Bijlmakers in zijn stuk zegt je moet het in een groot perspectief zien.
    want Nederweert ligt aan de grens met Brabant .
    En de komende jaren zal de meeste economische groei zijn in NoordHolland, Flevolan en Z-OBrabant en dat zal ook gevolgen hebben voor Nederweert .
    Gezegd zijnde door mij geen echte Nederweertenaar maar import


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie