Skip to content

Discriminatie verboden bij solliciteren

Glendi
17 juni 2015 | 18:39

Advertentie

Angelique CarisDe algemene regel is, dat discrimineren verboden is bij solliciteren. Dit kan op allerlei vlakken zijn; leeftijd, geslacht, afkomst, religie, mogelijkheid op korte termijn zwanger te worden en ga zo maar door. In de praktijk is het niet gemakkelijk om aan te tonen. Vaak ontbreekt bewijs en heb je alleen je eigen vermoeden.

Frappant

Een tijdje geleden was ik in gesprek met mijn broer, hij gaf aan dat discriminatie vaak al start bij het lezen van je naam op je cv. Als deze ” buitenlands” is, krijg je eerder een afwijzing. Een harde bewering, waar hij volledig achterstond. Hij heeft een Chinese naam en sprak uit ervaring. ” Angelique Caris”  daar is niets buitenlands aan. Om zijn bewering te onderzoeken heb ik de proef op de som genomen. Ik heb een sollicitatiebrief en cv geschreven en daarin mijn ” Chinese”  naam gezet. Vervolgens heb ik nogmaals een sollicitatiebrief en cv geschreven met daarin gewoon ” Angelique Caris”, beiden zonder foto.

En ja hoor… een afwijzing en een uitnodiging. Jullie mogen raden wie van de twee werd uitgenodigd!

Discriminatie is overal! Afgelopen weekend liep ik in de supermarkt en ” helaas”  aan mijn uiterlijk kun je zien dat ik geen Nederlandse ouders heb. Een kind keek naar mij en riep direct ” Pong pong”. Het is niet te vermijden en ja, het raakt mij nog steeds.  Alleen bij solliciteren zou het moeten gaan om de kwaliteiten, kennis en vaardigheden van de persoon. Ook is het belangrijk dat de persoon een toegevoegde waarde is voor het bedrijf. Niet selecteren op vooroordelen aub!

In de rubriek “Loopbaanadvies” geeft Angelique Caris korte tips over loopbaan – en arbeidszaken. Angelique woont in Nederweert en werkt sinds 2010 van huis uit als loopbaanadviseur. Zij is de adviseur voor mensen die vastlopen in hun studie –of werkleven. Ook helpt Angelique studenten bij het maken van een passende studiekeuze. Daarnaast is Angelique actief met het ontwikkelen van trainingen en workshops voor werkzoekenden, studenten, ouders en het onderwijs. Kijk dan op de website van Angelique Caris. Opzoek naar werk? Kijk op de vacature-pagina van Nederweert24.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie