Skip to content

Cocon Nederweert stopt

Glendi
18 juni 2015 | 17:12

Advertentie

Cocon Nederweert stoptEen jaar na hun 25-jarig jubileum houdt Cocon, het Centrum voor ontspanning, creativiteit en ontwikkeling Nederweert, op te bestaan. Voortgekomen uit het Project Vrijetijdsbesteding, een initiatief van de vakbonden om iets te doen aan de gevolgen van de werkloosheid in de jaren ‘80, is Cocon uiteindelijk uitgegroeid tot een instituut waar in de loop der tijden vele inwoners van Nederweert en omstreken aan de meest uiteenlopende activiteiten hebben deelgenomen.

De gezelligheid stond bij Cocon altijd meer voorop dan de leerprestaties. Examenkoorts is er nooit geweest en het eerste getuigschrift van de stichting dat van rijkswege wordt erkend moet nog worden uitgereikt. Alleen de deelnemers aan de computercursussen konden aan het eind van de cursus een diploma in ontvangst nemen. Maar ook hier ging het er altijd gemoedelijk aan toe, al viel er wel degelijk ook iets te leren. Van kalligrafie en patchwork tot vreemde talen en nog vreemdere kookkunsten.

Tot op de dag van vandaag heeft Cocon kunnen rekenen op het enthousiasme van een grote schare vrijwilligers, die zich als docent, gastvrouw of anderszins voor de Stichting en haar bezoekers hebben ingezet, vaak jaren aan een stuk. Zij waren en zijn Cocon. Desondanks werd het de afgelopen seizoenen steeds moeilijker om alle activiteiten georganiseerd te krijgen en inmiddels is het punt bereikt waarop het aanbod feitelijk te klein is geworden.

Cocon start daarom in september geen cursusactiviteiten meer op. Mogelijk blijven andere onderdelen, zoals de drukbezochte huiskamer, wel nog bestaan. Hierover zijn besprekingen over gaande. Op de webpagina van Cocon (www.coconnederweert.nl) kun je het nieuws daarover volgen.

Advertentie

2 Reacties

  1. Tja helaas de Stichting Cocon stopt

    Maar de Blazers van de Cocon beter bekend als de Coconblazers Blazen door
    Volgende optredens op de markt te Weert, de pelen en Eynderhoof en de grandioze Oktoberfeesten in Ospel

    En…………..wat meer is je kunt ze nog altijd boeken voor een goed stuk muziek

  2. Ook muzikanten die onze club kunnen versterken zijn nog altijd welkom
    Interesse ?? loop vrijblijvend een binnen op onze repetitie in de kelder van de Pinnenhof

    Je bent van harte welkom


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mobiele milieustraat
Bekijk hier waar en wanneer je terecht kunt
17 september 2024 | 14:00
2024_09_17 Smeden en motorendag Eynderhoof
Dagje uit
17 september 2024 | 13:30
Asfalt-wegwerkzaamheden-Winnerstraat-Uliker-Nieuwstraat-Nederweert-4
De werkzaamheden duren een kleine maand
17 september 2024 | 12:24
1Overlijdensbericht Kitty Houtappels - Gielen
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
17 september 2024 | 8:30

Advertentie