De Sint-Lambertuskerk kan rekenen op 119 vrijwilligers die zich op een of andere manier inzetten voor de parochie. De vrijwilligers werken in dertien verschillende groepen zoals bloemsiergroep, onderhoud kerkhof, koperpoetsgroep, toezicht open dagen en torenbeklimmen. Er zijn vrijwilligers die van meer dan één werkgroep lid zijn. Nieuwe leden voor alle groepen zijn wel kom. Dat geldt ook voor de zangkoren, zowel voor het dameskantoor Cantantes als het herenkoor.
Deze gegevens staan in het jaarverslag 2014 van de Lambertusparochie. Wederom heeft de Lambertusparochie een jaar afgesloten met een tekort. Vorig jaar was het tekort iets meer dan 2.500 euro. Er is enige verbetering te zien. In 2013 was het tekort vierhonderd euro hoger.
Kerkbijdrage
Aan de kerkbijdrage doet 25 procent van de parochianen mee. De belangrijkste inkomsten voor de parochie komen uit die kerkbijdrage, ruim een halve ton. Dat is wel drieduizend minder dan in 2014. Er is een oplossing voor het tekort, zo staat in het jaarverslag. Als alle huishoudens die niet meedoen aan de kerkbijdrage, maandelijks een euro zouden betalen, zou er geen tekort zijn.
In 2014 telde de Lambertusparochie 8.312 inwoners, van wie 7.065 katholiek. In de kerkledenadministratie staan 6.950 parochianen geregistreerd. Het aantal huishoudens is 3.585. Er waren vorig jaar in de parochie van Sint-Lambertus 18 dopelingen, twee minder dan in 2013. Hun eerste communie deden 47 leerlingen van de basisscholen, zeven minder dan in 2013. Er werden twee kerkelijke huwelijken gesloten. Het aantal uitvaarten was vorig jaar 31 tegen 37 een jaar eerder.
1 Reactie
niet alleen de winkels lopen leeg in nederweert, zelfs ook de kerk.
ligt het echt niet bij de gemeenten dat nederweert een spook dorp aan het worden is maar aan zijn inwoners