Skip to content

VVD kiest voor nieuwe visie met maximaal draagvlak

Redactie
19 juni 2015 | 11:15

Advertentie

vvd nederweertDe gemeenteraad van Nederweert heeft tijdens de raadsvergadering op dinsdag 16 juni besloten om een nieuwe detailhandelsvisie te schrijven voor het centrum van Nederweert. Hiertoe hebben alle fracties, na twee schorsingen, gezamenlijke een amendement ingediend.

Ingezonden brief VVD over centrumplan

Op dinsdag 16 juni vond de uitgestelde Raadsvergadering plaats, met als belangrijk onderwerp ons Centrumplan. Dat het onderwerp van belang was bleek wel uit de vele belanghebbenden die de publieke tribune bezetten en de insprekers die hun mening wilden delen met de Raad. Onderwerp van discussie was een voorstel van het College om de detailhandelsvisie uit 2009 te actualiseren. Het doel hiervan was om de locatie van de oude sporthal, de zogenaamde locatie Wijen – Em-Te, te ontwikkelen tot nieuw winkelgebied. Wat de VVD betreft was dat fundamenteel verkeerd. Een visie moet namelijk leiden tot een project, en een project mag nooit aanleiding zijn om een visie te herschrijven. Uit twee eerdere rapportages, in opdracht van de gemeente opgesteld, bleek al dat de uitgangspunten die aan de basis stonden van de huidige detailhandelsvisie niet langer actueel zijn.

Daarom pleitte de VVD er voor om de visie niet aan te passen aan het project, maar eerst een geheel nieuwe detailhandelsvisie op te stellen. En daarna op basis van deze nieuwe visie een centrumplan te ontwikkelen. Deze visie dient vooraf zonder randvoorwaarden opgesteld te worden. Zonder ondernemers kan geen enkel centrum floreren, en daarom moeten de ondernemers zeker bij de totstandkoming van de visie betrokken worden. Zij kunnen dan hun eigen visie onderbouwen en onderstrepen naar het College. De VVD is ervan overtuigd dat de vele ondernemers diezich de afgelopen weken verenigd hebben constructief mee zullen werken aan de ontwikkeling van deze nieuwe visie.

Voorafgaand aan de vergadering had de VVD een amendement voorbereid, waarin onze eigen mening naar voren kwam. Zoals het een goede gewoonte is heeft de VVD tijdens dit proces contact gezocht met andere partijen, om zo tot een amendement te komen dat zo breed mogelijk gedragen zou worden. Draagvlak is immers van vitaal belang bij dergelijk grote onderwerpen. Met coalitiepartner CDA hebben wij veel en constructief overlegd en waren wij het al snel eens over de details van het amendement. Tijdens de raadsvergadering bleek weliswaar dat de overige partijen tot hetzelfde inzicht waren gekomen, echter waren er toch nog twee schorsingen nodig om tot een amendement te komen dat door alle fracties ondertekend kon worden.

Wij hebben enkele overwegingen uit ons amendement moeten halen om tegemoet te komen aan de wensen van de andere partijen. Onze onderhandeling heeft niettemin geleid tot een uitstekend resultaat. Het amendement van de VVD werd herschreven zonder schade te doen aan de liberale inslag en de kern van ons standpunt. Het uiteindelijke amendement droeg het College op om in overleg met ondernemers en andere belanghebbenden tot een volledig nieuwe, breed gedragen detailhandelsvisie te komen. Dit amendement werd unaniem door de raad aangenomen en kon ook de goedkeuring van het College krijgen.

De VVD is zeer tevreden met deze besluitvorming. Als er goed constructief overleg plaatsvindt, dan kan er op korte termijn een maximaal gedragen detailhandelsvisie worden ontwikkeld, gevolgd door een snelle uitvoering. Wij zijn er van overtuigd dat dit voor alle belanghebbenden het beste is.

Martin Stroomer
Raadslid VVD Nederweert

Advertentie

6 Reacties

  1. Best veel woorden om niets mee te zeggen eigenlijk… Enneh, was er nu echt 6 jaar voor nodig om tot dit te komen?: “Zonder ondernemers kan geen enkel centrum floreren, en daarom moeten de ondernemers zeker bij de totstandkoming van de visie betrokken worden. Zij kunnen dan hun eigen visie onderbouwen en onderstrepen naar het College.”

  2. Beste Martin, wat jij schrijft is toch al naar voren gebracht door JAN tijdens de raadsvergadering van vorige maand. Het college, waarin de VVD ook vertegenwoordigt is, had toch hele andere plannen ? Ik weet dat men dit politiek spel noemt, je moet er maar van houden………….

  3. ik vindt deze wel toepasselijk in dit geval.
    google jan boezeroen zonder `n cent ben je geboren

  4. KOOLRAAP, LOF
    SCHORSENEREN EN PREI
    ……AMEN……

  5. Dhr. Stromer : Zonder ondernemers kan geen enkel centrum floreren, en daarom moeten de ondernemers zeker bij de totstandkoming van de visie betrokken worden. Zij kunnen dan hun eigen visie onderbouwen en onderstrepen naar het College.””.

    Wat gaat er gebeuren wanneer de ondernemers hun visie onderbouwen en onderstrepen …??
    Over dit laatste maak ik me vooral zorgen. Met betrekking tot de Randweg is ook aan de betrokkenen (stakeholders) gevraagd om een visie te ontwikkelen en deze aan B&W aan te bieden. Stakeholders hebben hier zeer serieus werk van gemaakt en wat heeft B&W ermee gedaan????????
    Inderdaad: voor kennisgeving aangenomen en naast zich neergelegd.

    Dus ondernemers ben gewaarschuwd.

    • Anja hier ben ik het mee eens.
      Ik heb zelf heb ook het idee dat we weer voor de gek worden gehouden.
      Vooral dat de Bestaande rapporten en visie worden meegenomen als bouwstenen en nieuwe bouwstenen kunnen worden toegevoegd.
      Wij zullen het zien!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie