Skip to content

Krijgt Nederweert een Trevi-fontein?

Redactie
21 juni 2015 | 21:20

Advertentie

Zorgcentrum bij waterpunt Nederweert 2Toeristen hoeven niet meer naar de Eeuwige Stad Rome om daar een muntje in de wereldberoemde Trevifontein te werpen en een wens te doen. Ook de vorig jaar gereconstrueerde oude waterput op het kerkplein in Nederweert is hard op weg net zo’n beroemde wensput te worden. Al geruime tijd is te zien dat zich op de bodem van de waterput halve en hele euromuntstukken bevinden. Die worden daar in gegooid door toeristen en andere bezoekers. Hoewel de put aan de bovenzijde hermetisch afgesloten lijkt, bevinden zich in het midden kleine spleetjes waar een muntstuk precies door past.

Zorgcentrum bij waterpunt Nederweert 2

Een groepen cliënten van Zorgcentrum St. Joseph maakte op zaterdag per rolstoel en met hun begeleiders een nostalgische wandeling door het historische centrum van Nederweert. Dat was een initiatief van medewerkster mw. Renie van den Dungen van de Stichting Land van Horne. Onder leiding van gids Alfons Bruekers werd traditiegetrouw ook de waterput bezocht. Eén van de zorgcliënten maakte van de gelegenheid gebruik en deed onder het deponeren van een geldstuk een wens.

Eénrichtingsverkeer?

Over de Trevifontein vertelt Wikipedia precies hoe het daar werkt met die wensen: Wat daar gebeurt, hangt af van de hoeveelheid muntjes die je in de fontein gooit. Wanneer je één muntje gooit, kom je vroeg of laat in je leven terug in de Eeuwige Stad. Gooi je twee muntjes, dan is het heel waarschijnlijk dat je de liefde van je leven in deze stad ontmoet. Van drie muntjes komt óf een bruiloft óf een scheiding.
Bij de gemeentelijke put van Nederweert heeft zich nog niet zo’n vastomlijnde traditie gevormd. Aangezien het gemeentebestuur eigenaar van de put is, vloeien de inkomsten in de gemeentelijke kas. Men fluistert dat sommige muntjes worden gedeponeerd door weggebruikers die het recent ingevoerde éénrichtingsverkeer in de Kerkstraat ver-‘wensen’….

Foto’s: Alfons Bruekers

Advertentie

2 Reacties

  1. Niet alleen de weggebruikers verwensen het eenrichtingsverkeer, maar ook de ondernemers!
    Als ondernemer ben ik best bereid om ook een bijdrage te doen en er muntjes in te gooien, als we hiermee een wonder voor Nederweert kunnen bereiken zodat het eenrichtingsverkeer wordt opgeheven!

  2. Of is het de Barcaccia-fontein in Rome ?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie