Skip to content

Samen werken aan toekomstbestendige detailhandelsvisie

Redactie
7 juli 2015 | 14:26

Advertentie

Centrumplan Wijen 4209De ontwikkeling van het centrum in Nederweert is een onderwerp dat volop aandacht heeft. Op dinsdag 16 juni zette de gemeenteraad hierin een belangrijke stap. In hoofdzaak werd er besloten om een nieuwe detailhandelsvisie op te laten stellen voor het centrum en om dit te doen in afstemming met alle belanghebbenden. Op woensdag 15 juli is de eerste bijeenkomst met ondernemers, bewoners en belangstellenden.

Het centrum van Nederweert heeft net als andere centra in Nederlandse gemeenten te maken met een veranderend koopgedrag van consumenten. Maar het zijn niet alleen de consumenten die hun gedrag veranderen. Dat doen ook de ondernemers, de detailhandelaren en de vastgoedeigenaren door de jaren heen. Denk bijvoorbeeld aan de invloed van internet. Om die reden is het goed de detailhandelsvisie aan te passen aan ‘de nieuwe tijd.’

Selectie bureau
De gemeente Nederweert gaat dit doen in afstemming met alle belanghebbenden en een gespecialiseerd bureau. Momenteel wordt hiervoor een aanbestedingsprocedure doorlopen. Het bureau krijgt de opdracht om te onderzoeken op welke haalbare manier Nederweert een sterk en vitaal centrum kan realiseren voor ondernemers en consumenten, gericht op de toekomst. Naar verwachting wordt de opdracht maandag 13 juli gegund.

Informatieavond
Voor het zomerreces, op woensdag 15 juli om 20.00 uur, vindt de eerste informatieavond met belanghebbenden plaats in Zaal Centraal in Nederweert. Het geselecteerde bureau licht dan toe hoe en wanneer iedereen zijn inbreng kan geven voor de nieuw op te stellen visie. Ondernemers en direct belanghebbenden ontvangen een schriftelijke uitnodiging, maar alle geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Strakke planning
Het doel is om in de zomerperiode alle ondernemers en belanghebbenden nader bij het visieproces te betrekken. Daarna wordt de (concept)visie en de afstemming met belanghebbenden verder uitgewerkt. Het formele traject van inspraak en besluitvorming kan dan eind 2015 doorlopen worden. “We hanteren een ambitieuze planning”, aldus wethouder Mackus. “Mocht bij de participatie van belanghebbenden vertraging optreden, dan schuift de planning van formele inspraak en besluitvorming navenant mee.”

Advertentie

3 Reacties

  1. Ben benieuwd naar de visie van dit geselecteerd bureau. Wederom een bureau……dat ingeschakeld wordt! Je vraagt je af… is dit nodig……kost geld……..ons geld……! Hoe ziet de burger een sterk en vitaal centrum……….wat leeft er in de straten van Nederweert……sta daar voor open…….ga ter plekke kijken……..onderneem……..overleg…….en durf beslissingen te nemen……….samenwerken is HET sleutelwoord.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie