Skip to content

Braderie Nederweert heeft geschiedenis

Redactie
9 juli 2015 | 15:04

Advertentie

Braderie NederweertNa een aantal jaren van afwezigheid zetten de gezamenlijke Nederweerter ondernemers weer een prachtig evenement neer. Met de komst van de zomerbraderie herleven oude tijden weer in het Nederweerter straatbeeld. In de jaren 80 werd er jaarlijks een braderie gehouden op en rond het St. Antoniusplein. Dit was in die tijd een druk bezocht evenement waar duizenden bezoekers op af kwamen. De plaatselijke middenstand bood koopjes aan en natuurlijk was er een feestprogramma. Een DJ draaide vinylplaatjes en zorgde voor de juiste sfeer, eenvoudig maar gezellig. Maar ook aan dat succes kwam een eind en jaren was het stil op braderie gebied in Nederweert.


Midzomermarkt
Eind jaren negentig werd de midzomermarkt in het leven geroepen, een groep actieve ondernemers vond het tijd geworden om weer een happening op touw te zetten, om de inwoners van Nederweert en ver daar buiten naar het centrum van Nederweert te trekken, en met wisselend succes. Diverse jaren was het gezellig druk en andere keren viel de markt door het slechte weer letterlijk in het water.

Zomerbraderie
Nu tweeduizend vijftien hebben de ondernemers weer een geweldige zomerbraderie op touw gezet. Ook het aantal deelnemende winkeliers is sterk gestegen. “We hebben er weer zin en vertrouwen in” was een veel gehoorde kreet. “We gaan Nederweert weer op de kaart zetten met een positieve uitstraling”. 10 juli is het centrum van Nederweert een aaneenschakeling van marktkramen, met leuke koopjes of aanbiedingen. In de winkels zijn diverse acties, de moeite waard om eens binnen te lopen.
Nieuw is House of Brocante. Neem eens een kijkje naar allerlei leuke snuisterijen

Muziek
Natuurlijk is tijdens de zomerbraderie gedacht aan muziek, wat te denken van de after party op het horecaplein, met live bands, en een drankje naar keuze. Vanaf 18.15 uur.

Trots
Vaak hoor je inwoners klagen “er is niets te doen”, maar de Nederweertenaar is te “bescheiden”. In Nederweert is genoeg te doen, daar moeten we samen “gruuëts” op zijn.

Kom op vrijdag 10 juli naar de zomerbraderie in het centrum van Nederweert.

Huib van Deursen

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie