Skip to content

Aanpak detailhandelsvisie Nederweert zeer positief ontvangen

Redactie
16 juli 2015 | 18:00

Advertentie

Plan van aanpak Centrumplan NederweertTijdens de gemeenteraadsvergadering in juni heeft de raad besloten om een nieuwe detailhandelsvisie op te stellen voor het centrum van Nederweert. Deze visie moet samen met ondernemer en andere belanghebbenden zorgen voor een breder draagvlak voor de nieuwe plannen in centrum.

Op woensdagavond werd er een eerste informatiebijeenkomst voor ondernemers en belanghebbenden gehouden. De gemeente heeft bureau BRO in de arm genomen om het traject te begeleiden en te komen tot een gedegen detailhandelsvisie. Tijdens de avond werd om te beginnen de onderzoeksvraag gepresenteerd: “Het verschaffen van inzicht op welke haalbare wijze Nederweert een sterk en bestendig vitaal centrum gericht op de toekomst kan realiseren, voor ondernemers en consumenten.

Aanpak detailhandelsvisie Nederweert positief ontvangen

Het gepresenteerde plan van aanpak werd zeer positief ontvangen door de aanwezigen. Met wat suggesties over mogelijke denkrichtingen, hier en daar een kritische noot en wat punten van aandacht zoals het éénrichtingsverkeer werd de avond afgesloten.

Op korte termijn wordt er een enquete gehouden onder 385 Nederweertenaren. Dit zorgt voor een representatief beeld van het koop- en winkelgedrag van de Nederweerter consument. Ook zullen de ondernemers en vastgoedeigenaren een enquete moeten invullen. Samen met persoonlijke gesprekken moet dit leiden tot een eerste conceptvisie. Deze wordt dan tijdens een informatieavond in september gepresenteerd.

Advertentie

1 Reactie

  1. Goed bezig! Eindelijk wordt er ook eens geluisterd (of daar in elk geval wat mee gedaan). Ik vraag me wel af waarom ze een gemeentehuis vol personeel hebben en overal maar externe bureaus voor nodig hebben. Zit er te weinig kennis bij de gemeente? Anderzijds is het misschien maar goed, als ze het zelf doen komt er weer zo’n hopeloos plan, of is dat een te gemakkelijke inkopper 😉

    Ik ben benieuwd, ga zo door!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie