Skip to content

Mansholt – over een politicus op drift en een boer in nood

Redactie
27 juli 2015 | 12:00

Advertentie

Mansholt op Frank’s FarmVan 30 juli t/m 2 augustus gaat de locatievoorstelling MANSHOLT spelen in Heythuysen op Frank’s Farm (van Frank en Anita van Boer Zoekt Vrouw). Daarnaast komt een van de hoofdrolspelers uit Limburg en is haar vader opgegroeid in Heythuysen.

Mansholt
over een politicus op drift en een boer in nood

De locatievoorstelling MANSHOLT reist door het land en speelt op boerderijen door heel Nederland. Het is een stuk over het leven van Sicco Mansholt, maar ook vooral over landbouw en de voedselindustrie. Een discussie uit de jaren ’70 die vandaag de dag nog steeds niet minder relevant lijkt. Zijn er grenzen aan de groei, kan de mens genoegen nemen met genoeg? De rol van Sicco Mansholt wordt gespeeld door Helmert Woudenberg. MANSHOLT is onlangs geselecteerd door het Nederlands Theater Festival als een van de beste elf voorstellingen uit 2014.

Mansholt_Poster_A2_2015_lwSicco Mansholt, eurocommissaris van landbouw, staat aan de vooravond van zijn pensioen. Maar als hij kijkt naar de verwoestende gevolgen van zijn beleid voor natuur en milieu, slaat de schrik hem om het hart. Nog één keer klimt hij op de barricades. Terwijl hij tevergeefs de wereld probeert te overtuigen van de noodzaak van een politieke en economische ommezwaai, begint hij een verhouding met zijn 24-jarige stagiaire Petra Kelly en verlaat hij zijn vrouw. Ondertussen voert boerin Wietje Nanninga een verbeten strijd met haar vader. Het moordende groeitempo in de landbouw kunnen zij niet langer bijbenen. Verkoop van de boerderij lijkt de enige uitweg.

MANSHOLT is geschreven door Tjeerd Bischoff en wordt gespeeld door Helmert Woudenberg (Sicco Manholt), José Kuijpers (Henny Mansholt), Paul Hoes (Boer Tjerk Nanninga/Politicus Andreas), Stefanie van Leersum (Petra Kelly) en Trudi Klever (Wietje Nanninga/Secretaresse Magda). De regie is in handen van Jeroen van den Berg.

Meer informatie en kaarten: www.mansholt-theater.nl. Je kunt boeken met catering die wordt verzorgt door “ons boerenerf”.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie