Iedereen leert graag nieuwe smaken kennen. Gelukkig vind je bij AVEVE een uitgebreid gamma aan producten. Ze laten je graag van al dat lekkers proeven, zodat je met een gerust hart – en een gerustgestelde maag – de winkel buiten stapt.
Kom binnen, proef en ontdek heerlijke nieuwigheden. Start to bake – jij bent de bakker!
Recept: Minipizza’s met spinazie
Gezellig samen koken met de kinderen? Bak minipizza’s met spinazie. Extra leuk om op te smullen, want je stopt je eigen minipizza in de mond. Bedekt met een smakelijke combinatie van spinazie, mozzarella en ham. Het kwarteleitje bovenaan maakt de garnituur echt af. 20 minuutjes in de oven en je hebt een geweldig hapje.
Wil je eenvoudig de stappen volgen? Klik hieronder op “Probeer het uit!” Deze link brengt je naar de speciale bakpagina’s van Aveve.
Wat heb je nodig?
taartbodems diepgevroren bladerdeeg (2 ronde à 30 cm of 3 ronde à 24 cm)
250 g verse spinazie
100 g gemalen mozzarella
20 cl passata
12 kwarteleitjes
3 dunne plakjes gekookte ham
klontje boter
snuifje peper
snuifje zout
handje AVEVE patisseriebloemBak- en kookbenodigdheden
bakpapier
oven met bakplaatSTAP 1
Maak de spinazie schoon en stoof ze aan in wat boter. Giet het overtollige vocht weg, laat de spinazie afkoelen en hak ze fijn. Breng op smaak met peper en zout.STAP 2
Snij de ham in reepjes.STAP 3
Bestrooi het werkblad met bloem, leg het bladerdeeg erop en steek er 12 ronde vormpjes met een doorsnede van 8 cm uit.STAP 4
Verwarm de oven voor op 200 °C.STAP 5
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de rondjes op. Strijk een theelepel passata op elk pizzarondje en verdeel er de spinazie over.STAP 6
Verdeel de ham en bedek met gemalen mozzarella. Bak de minipizza’s 10 minuten in de oven.STAP 7
Haal ze uit de oven en breek op elke pizza een kwarteleitje. Zet ze terug in de oven en bak nog 8 minuten;
Er zijn nog geen reacties geplaatst