Skip to content

Festeynder 2015 – Historische folkloristische optocht

Redactie
7 augustus 2015 | 18:00

Advertentie

Optocht FesteynderOp zondag 9 augustus vindt voor de 40e keer vindt historisch openluchtfestival Festyender plaats. Je vindt er de gebruikelijke succesvolle programma onderdelen zoals de oude ambachten en de historische folkloristische optocht. Dit jaar is er extra aandacht besteed aan het KinderFesteynder, nostalgische kermis, straattheater , straatmuziek , demonstraties oude brandweerwagens en de kindervolksspelen.

Het Limburgs openluchtmuseum Eynderhoof is het decor voor het dagelijkse leven uit de jaren 1900 tot 1950 in het gebied tussen de Peel en de Maas. Stokoude boerengebruiken, gezegdes en springlevende ambachten passeren de revue, met verve uitgebeeld en uitgevoerd door honderden vrijwilligers. Allen gekleed in de klederdracht van toen.

Historische folkloristische optocht
Vanaf 13.30 uur trekt een bonte stoet aan historisch verklede personages door de kern van Nederweert-Eind met als thema: “Oude ambachten in Eynd, 40 jaar meesterschap“. St. Eloy, St. Gertrudis, St. Aubertus, St. Severus en nog 6 andere gilden zijn in volle ornaat te zien. Naast de gilden zullen ook oude brandweerauto’s, oldtimers en allerhande wandelend straatgebeuren als zigeuners, traditionele ambachtslieden, vee, paardenkoetsen getrokken door paarden meetrekken in dit spektakel. Na de historische optocht zal er om ong. 14.45 uur. een heuse donderpreek zijn met alle gilden [was vroeger een terugkerend gebruik] op het bordes van onze kerk.

KinderFesteynder
Festeynder is een waar KinderFesteyn. Naast vele straattheateracts zijn er nostalgische kermis attracties, pony rijden, veel kleinvee en natuurlijk de kindervolksspelen waarvan de kinderen (en hun ouders/ begeleiders ) doorlopend van kunnen genieten. Het ‘festeyn’ begint bij de gratis entree, maar ook alle attracties zijn gratis. Mits onder begeleiding.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie