Skip to content

Dansrijck brengt Nederweert naar China

Redactie
14 augustus 2015 | 10:08

Advertentie

unnamedHet is je waarschijnlijk niet ontgaan: Roeland Schelfhout en Fauve Kessels, wedstrijddansers en eigenaren van de Nederweerter dansschool Dansrijck, mogen Nederland gaan vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap Showdance in Chengdu, China.

Nadat Fauve en Roeland zich eerder dit jaar voor het WK kwalificeerden, kregen ze direct veel enthousiaste reacties van leden van hun dansschool en andere geïnteresseerden, met de vraag of ze hun showdans live wilden opvoeren. Natuurlijk wilden ze dit maar wat graag, maar hun trainer en de dansbond raadden dit af, aangezien het gevaar te groot was dat er per ongeluk opnames op internet zouden verschijnen en het verhaal dat zij, binnen een choreografie van de hand van de bekende choreograaf Ton Greten, uitbeelden gekopieerd zou worden door dansers uit een ander land. Even wachten nog was het devies.

China

Nu is het moment daar. De choreografie is verder geperfectioneerd, Fauve en Roeland hebben heel hard en veel getraind om de uitvoering te optimaliseren en nu willen ze graag aan iedereen laten zien hoe zij in China hun eigen verhaal gaan vertellen.

Daarvoor zijn twee momenten gepland: een gezellige dansavond op zaterdag 22 augustus a.s. vanaf 20:30 en een dansmiddag voor jong en oud op zondag 23 augustus vanaf 14:00 uur, beide met een Chinees tintje. Tijdens deze beide gelegenheden zullen er allerlei dansen te zien – en mee te dansen – zijn. Op de zondagmiddag is er daarnaast extra aandacht voor kinderen en kunnen de jonge leerlingen van Dansrijck ook laten zien wat ze geleerd hebben. En de klap op de vuurpijl is natuurlijk de showdans waarin Fauve en Roeland vertellen hoe ze uit twee verschillende stromingen afkomstig zijn en samen een danspaar zijn geworden. Roeland: “Dit is echt óns verhaal. We vinden het eigenlijk veel spannender om dit in onze eigen dansschool voor ons thuispubliek te laten zien, dan tijdens de wedstrijd in China, waar vrijwel niemand ons echt kent, ook al zullen daar vele honderden toeschouwers zijn.”

Voor de dansavond en dansmiddag, waar je onder andere op een hapje getrakteerd zult worden, wordt geen entree gevraagd. Wel is er een loterij met diverse leuke prijzen, waaronder een hoofdprijs ter waarde van €100, te besteden bij Dansrijck. Als je op een andere wijze een bijdrage wilt leveren om deze jonge dansers te helpen om hun Chinese droom te verwezenlijken, dan ben je natuurlijk vrij om dit te doen. Dus pak je dansschoenen en kom op 22 of 23 augustus naar Dansrijck aan de Kerkstraat 87 in Nederweert.

Roeland en Fauve vertrekken op 2 september naar China waar zij op 6 september het WK gaan dansen. Je kunt de wedstrijdverrichtingen van dit danspaar volgen op www.schelfhoutdancing.nl of via facebook op

Foto: Rob de Lang Delavrie Media.

Advertentie

4 Reacties

  1. Fauve en Roeland heeeeel veel succes en vooral plezier in China !

  2. Fauve en Roeland heel veel succes en plezier in China !! Toi Toi Toi !!

  3. FAUVE en ROELAND, geweldig, wij wensen jullie heel veel succes en dansplezier in China

  4. Ik heb helemaal niets met dansen maar wens Fauve en Roeland heel veel succes en geniet hier van.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_03 Kermis Weert vuurwerk afsluiting woensdagavond - Johan Horst-15
Het was een bijzonder kermisjaar voor Weert
3 oktober 2024 | 9:25
Limco 01
Wandeling begint bij Antje van de Statie
3 oktober 2024 | 7:15
LEADER Weerterland
Kom naar de bewonersavond
2 oktober 2024 | 20:30

Advertentie