Skip to content

Zwembroek of stropdas

22 augustus 2015 | 20:00

Ruben Weekers Nederweert
De immense vluchtelingenstroom uit Afrika, ontploffingen in China en onthoofdingen door Islamitische Staat, schrijnende situaties genoeg zou je zeggen. Niets is minder waar, alle belangstelling ging vorige week uit naar de terugkerende politici. Niet vanwege de nieuwe beleidsbepalingen of politieke ideeën die de ministers opdeden tijdens hun vakantie. Nee, de politici stonden royaal in de kijker door hun nazomer borrel in vrijetijdskleding.

De eerste die verschijnt is natuurlijk Mark Rutte, voorman van het huidige kabinet. Gekleed in een soepel wit blousje met luchtige spijkerbroek, is zijn vrijgezellenstatus onmiskenbaar. Rutte paradeert als een zonnestraaltje de oprit van het decadente borreletablissement binnen. 
Op de voet gevolgd door niemand minder dan Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher. Deze chronisch glimlachende man leek geboren te zijn met stropdas, toch onttrekt hij zich óók na zijn vakantie nog van een politieke halsband. Asscher, gehuld in kekke polo en idem pantalon schrijdt vol trots achter Markie aan. 
Vervolgens komt niemand minder dan Ronald Plasterk ten tonele. Ronnie, voor intimi, differentieerde zich vorig jaar nog van de grijze politieke massa door een rebelse baard te laten staan. Geheel in navolging van deze anarchistische uitspatting draagt hij nu een nuancerend t-shirtje, met grote zorgvuldigheid uitgekozen door mevrouw Plasterk (‘en nou niet knoeien op je nieuwe shirt Ron!’). 
De vierde die passeert is Minister Schippers, de wulpse stoeipoes draagt een zomers jurkje dat net laag genoeg is om haar lila slip te bedekken als het rokje weer eens omhoog waait. Toch ontsnapt ook haar bilpartij niet aan de haviksogen van voormalig Minister van Justitie Ivo Opstelten. Dit robuuste heerschap met kapotte duif-toupet heeft een Bourgondische vakantie gehad, de knopen van zijn stoffige vrije-tijdsjasje staan namelijk op spanning. Ivo gelooft niet zozeer in vrije tijdskleding en heeft al geen zwembroek meer sinds de zwemles van ‘37 in het kanaal van Zuid-Holland.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie