Skip to content

Gemotiveerd het nieuwe schooljaar in

Redactie
2 september 2015 | 13:10

Advertentie

Angelique CarisDeze week was voor alle kinderen het einde van de zomervakantie en het begin van een nieuw schooljaar. Nieuwe boeken, nieuwe leerkracht, nieuwe klas en misschien ook nieuwe klasgenoten. Bij mij thuis begonnen ze allemaal aan een nieuwe school. Een nieuw begin met nieuwe kansen.

Als ouders is het heerlijk om te zien als je kind gemotiveerd aan de slag gaat en je er geen omkijken naar hebt. Als alles lekker loopt, scheelt dat een hoop zorgen.

Hoe motiveer ik mijn kind?

Als ik het antwoord zou weten op deze vraag, zou ik miljonair kunnen worden. Onlangs is er een boek op de markt gekomen van de makers van Puberbrein binnenstebuiten. Het boek heet Motivatie binnenstebuiten. Misschien fijn leesmateriaal voor hen die met pubers werken of pubers in huis hebben.

Zelf kan ik mij inmiddels een ervaren ouder noemen van drie pubers. Alhoewel alle pubers verschillend zijn, heb ik ook het nodige meegemaakt als we spreken over “motivatie“. Ik heb geleerd dat het niet gaat om hetgeen mij motiveert, maar om hetgeen mijn kind motiveert. En ik kan wel zeggen dat deze twee zaken niet altijd met elkaar overeenkomen. Onze kinderen hebben zoveel zaken waar zij rekening mee moeten houden. Loyaliteit aan vrienden, ouders en zichzelf. Voldoen aan verwachtingen, bezig zijn met de toekomst en de onzekerheden die daarbij horen.

Ik heb geleerd niet meer zo ver vooruit te kijken. Stap voor stap komen ze er allemaal wel. Wat ze nodig hebben is vertrouwen, ondersteuning en liefde. Wij zijn er toch ook allemaal gekomen. En waren wij destijds zo gemotiveerd?

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie