Skip to content

SJG Weert trots op keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis

7 september 2015 | 16:11

Keurmerk Seniorvriendelijk ZiekenhuisSJG Weert heeft wederom het keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis binnen gehaald. Een keurmerk waar het ziekenhuis bijzonder trots op is. “Wij vinden de zorg voor ouderen erg belangrijk en hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om de organisatie daarop aan te passen. Het keurmerk laat zien dat SJG Weert continue werkt aan verbeteringen in de zorg en bevestigt dat kwetsbare ouderen in goede handen zijn in SJG“, aldus Max Visser, directeur zorg.

Seniorvriendelijk Ziekenhuis

logo seniorenkeurmerkDe onderzoeksresultaten in het kader van het keurmerk laten zien dat SJG Weert o.a. hoog scoort op de aandacht voor gezondheidsrisico’s, de inzet van een gespecialiseerd team voor ouderen en dat er extra aandacht is voor ouderen met dementie. Binnen SJG Weert is ouderenzorg speerpunt van beleid. Alle zorg is dan ook gericht om ouderen zo probleemloos mogelijk door hun ziekenhuisopname te loodsen. In een speciaal voor (kwetsbare) ouderen gerealiseerde huiskamer vinden activiteiten plaats die zorgen voor voldoende beweging, goede voeding en ontspannende en stimulerende activiteiten. Daarnaast worden medewerkers geschoold om risico’s voor ouderen, zoals ondervoeding en acute verwardheid, goed te kunnen herkennen. Extra aandacht is er voor een goede overdracht van medische gegevens tussen huisarts en ziekenhuis.

Het keurmerk toont verder aan dat SJG Weert continuïteit van zorg en een gastvrije ontvangst en inrichting speciaal voor senioren biedt. Om de toekenning van het keurmerk te vieren werden patiënten en bezoekers getrakteerd. 
Dit jaar is het keurmerk toegekend aan 55 van de 120 ziekenhuizen in Nederland.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet_gezocht
Heb jij iets gezien?
18 oktober 2024 | 22:57
Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30

Advertentie