Skip to content

Onderwijsbeurs Zuid 25 en 26 september in Eindhoven

Redactie
17 september 2015 | 15:05

Advertentie

Angelique CarisVoor alle leerlingen die dit of volgend schooljaar hun middelbare school afronden komt nu langzaam het besef dat het moment van studiekeuze toch echt gaat komen.  Vaak zijn wij ouders al veel eerder bezig met hun studiekeuze. Als je daar iets van zegt, lijkt je kind nog minder geïnteresseerd of ermee bezig te zijn. En dat kan wel kloppen. Bij iedereen start het proces van de studiekeuze pas op het moment dat het besef er is en dat tijdstip is bij de ene leerling ruim een jaar vantevoren en bi de andere misschien pas een maand vantevoren. Als ouders kun je dat proces niet versnellen.

Gratis studiekeuze gesprekken

Naast het ruime aanbod aan scholen, staan de studiekeuzecoaches van StudieKeuzeNederland weer op de beurs om jongeren en hun ouders te adviseren en zo concreet mogelijk te helpen bij het maken van een passende studiekeuze. Als Bestuurslid van StudieKeuzeNederland heb ik ook dit jaar weer samen met mijn collega’s gekeken hoe wij iedereen het beste kunnen helpen. Zo wordt er drie keer per dag een workshop gegeven voor jongeren (en hun ouders) die nog helemaal geen idee hebben wat te kiezen. In deze workshop word je geleerd welke stappen te ondernemen.

Voor de jongeren die twijfelen of al een beetje een beeld hebben wat bij hen past, zullen wij onze studiekeuzecoaches beschikbaar stellen om te speeddaten. Tijdens een speeddate mag je geheel gratis en vrijblijven een gesprek voeren van ongeveer 15 minuten. Vantevoren zullen wij je enkele formulieren laten invullen, waardoor de studiekeuzecoach sneller tot de kern van jou als persoon kan komen. Deze formulieren concretiseren ook het interessegebied en in het gesprek zal dat verder worden uitgediept. Uiteindelijk krijg je een advies of concrete tips.

De onderwijsbeurs zal plaatsvinden in het Beursgebouw in Eindhoven en is op vrijdag 25 september geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Op zaterdag 26 september is het geopend van 9:00 uur tot 16:00 uur. Kom op tijd, zodat je alle tijd hebt om je rustig te oriënteren.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie