Skip to content

Gratis voorlichting over mondzorg voor ouderen

Redactie
22 september 2015 | 15:42

Advertentie

Mondzorg voor Ouderen

Een gezonde mond is veel belangrijker dan de meeste mensen denken. Je praat, eet, lacht en zoent niet alleen met je mond. Je mond vertelt je ook veel over hoe het met je gezondheid is gesteld. Helaas raakt mondzorg bij ouderen makkelijk op de achtergrond. Waardoor ongemerkt serieuze klachten ontstaan. In 2014 is bijna 60 procent van de 75-plussers een jaar lang niet bij de tandarts geweest. Dat vinden de tandartsen Alfons en Luuk Spauwen zorgwekkend. En daar willen ze graag iets aan doen.

Gratis voorlichting over mondzorg voor ouderen

Daarom nodigt Spauwen & Spauwen, tandartsen ouderen uit Nederweert en omgeving uit voor gratis voorlichting op Nationale Ouderendag op 2 oktober. Ze geven antwoord op vragen als: Wat is goede mondzorg? Wat is de relatie tussen mondgezondheid en algehele gezondheid? En vooral: Hoe kun je ervoor zorgen dat de oudere mond gezond blijft? U kunt van 10-15 uur gewoon binnenlopen in de praktijk Brugstraat 8 Nederweert Aanmelden is niet nodig. Ook mantelzorgers en zorgverleners zijn van harte welkom.

Een matige tot slechte mondgezondheid kan leiden tot pijn in de mond waardoor het eten moeilijker gaat, voedingstekorten ontstaan en zelfs ziekten optreden zoals diabetes, longontsteking of hart- en vaatziekten. Maar een gezonde mond is ook in sociaal opzicht van belang. Want door een onfrisse adem kunnen de sociale contacten verminderen. De tandartsen willen er met hun voorlichting dan ook voor zorgen dat ouderen een gezonde mond houden. Want hoe gezonder de mond, hoe beter het leven.

Spauwen A2

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie