Tijdens de Limburgse Molendagen op zaterdag 3 en zondag 4 oktober opent molen ‘de Korenbloem’ in Ospel speciaal voor het publiek haar deuren. De molenaars delen deze dagen extra graag hun passie. Ze geven rondleidingen en demonstreren hoe ambachtelijk gemalen wordt. Maalkoppel-west (= de stenen waartussen het graan wordt gemalen) ligt open en je kunt er zien hoe scherpsel/structuur er vanbinnen uitziet. Bij voldoende wind wordt er gemalen. Ook wordt de builmachine gedemonstreerd die de bloem, gries en de zemelen sorteert uit o.a. tarwemeel.
Molen de Korenbloem
Na de rondleiding kom je weer beneden in de molen. In het molenwinkeltje kun je afwisselend verschillende soorten brood of koek proeven die zijn gebakken van de meelsoorten uit de winkel, zoals tarwe, volkoren, spelt, bloem, eigen gemixte meelsoorten en uiteraard ook de pannenkoekenmix. Ook zijn er diverse basisrecepten verkrijgbaar voor het bakken van brood in de broodmachine of handmatig. Probeer eens hun Turfstaekersbrood, het Molenbrood (halfom-mix meel), tarwebrood en/of speltbrood. Uiteraard kun je naar eigen smaak en idee variëren met de ingrediënten.
Molenwinkel “de Korenbloem” is elke 2e en 4e zaterdag van de maand van 10.00 tot 15.00 uur geopend. Buiten de openingstijden kan op afspraak ook een bezoek met familie of groepjes worden gemaakt. Informeer hiernaar bij de molenaar, telefoon 06 – 30 457 014.
Er zijn nog geen reacties geplaatst