Skip to content

Alles goed?

26 september 2015 | 20:00

Ruben Weekers NederweertDe bekende beleefdheidspraatjes kent iedereen wel, het zijn de minimale gesprekjes die met de buurman, slager of achterneef gevoerd worden. Vaak zijn het luchtige zinnetjes die de armoedige stilte opvullen. Slechts geluid dat de ongemakkelijkheid moet compenseren.

Dit verbale vulsel gaat nooit over ernstige, intieme zaken. Nee, op dit soort momenten wordt het weer besproken of wat er deze week in de aanbieding is bij de jumbo. Kortom: gesprekjes waar je helemaal geen ruk aan hebt en onmiddellijk vergeet als ze voorbij zijn. En allemaal beginnen ze met dezelfde inleiding: ‘Alles goed?

De vraag in kwestie wordt meerdere malen per dag gesteld aan veel verschillende mensen. Allerlei individuen krijgen de vraag dagelijks op hun bordje. Allemaal beantwoorden ze hem met de meest voor de hand liggende antwoorden die er te vinden zijn. ‘Ja’, ‘absoluut’ en ‘natuurlijk’ klinkt het vaak terug.
Meestal gaat het ook wel goed hoor, het grootste gedeelte van de leventjes van het Nederweertse gepeupel verloopt prima. Ondanks de lijdzame onderdrukking van een dictatoriale vrouw en áltijd maar aardappelen met draadjesvlees te moeten eten, maakt iedereen het wel oké. Alhoewel velen een dagelijkse strijd leveren met hun terroriserende kinderen, overleven ze de dag en belanden ze met ‘de pieëp leeg’ naast hun vrouw. Er mag dan helaas geen nachtje kontneuken aan vast zitten maar ach, een volwaardige nachtrust is ook wat waard.
De collectieve moraal is dus prima in ‘Neijwieërt’, afgezien van het gehucht Nederweert-Eind (Deutschland) is iedereen geestelijk in orde en maken zij het prima qua gezondheid. Nee, het kromme van de ‘alles goed’-vraag zit hem in het laten liggen van een prachtige kans, een zogenaamde window of opportunity. Hetgeen iedereen laat liggen is de mogelijkheid tot een hele mooie –ietwat rare- vraag te stellen. Denk eens aan het prachtige gesprek dat zal ontstaan na de beginvraag ‘net heerlijk gepoept, jij al geweest vandaag?’
 Het cliché-gesprekje zal dan eindelijk verdwijnen en de dagelijkse gesprekssleur zal doorbroken worden. Vragen als ‘wist je al dat de gemiddelde erecte penis een lengte van 14.5 centimeter bedraagt?’ (echt waar) of ‘heb jij al eens LSD geprobeerd?’ zijn voorbeelden van de fijne, adequate vragen die gesteld kunnen worden. Een bijzonder gesprek is vervolgens verzekerd. Succes.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie