Skip to content

Toptalent Soukayna (18) gaat voor landelijke roem

28 september 2015 | 13:49

Soukayna el Mazari WeertDe 18-jarige Soukayna El Mazari uit Weert is in de race om dé uitblinker te worden van het middelbaar beroepsonderwijs in Nederland. De mbo-studente van Gilde Opleidingen dankt haar nominatie aan een glansrijke stage bij de gemeente Weert. Tot 13 oktober kan iedereen stemmen op Soukayna. Met een plek in de top 10 mag ze op 15 oktober met negen andere toptalenten meestrijden om de landelijke MBO Uitblinkerstrofee.

Toptalent Soukayna (18) gaat voor landelijke roem

Soukayna werd afgelopen voorjaar uitgeroepen tot Toptalent 2015 van Gilde Opleidingen. Daarmee is zij een jaar lang de ambassadrice van het middelbaar beroepsonderwijs in Noord- en Midden-Limburg. De derdejaars studente van de mbo-opleiding ‘juridisch medewerker zakelijke dienstverlening’ in Weert bleek vorig jaar tijdens haar stage bij de gemeente Weert veel meer in haar mars te hebben dan wat haar stagebegeleider van haar vroeg. De jonge Weertse kwam zelf op het idee om de ambassadeur en consul-generaal van Marokko uit te nodigen voor een officieel bezoek aan de gemeente. Soukayna legde contacten met de ambassade, bereide speeches voor, legde contacten met lokale partners en fungeerde als tolk. Als klap op de vuurpijl gaf ze voor een volle raadzaal een vlammende presentatie. Zowel bij de gemeente als bij de Marokkaanse gemeenschap oogstte ze veel waardering voor de organisatie van deze dag.

Toptalenten als Soukayna El Mazari laten zien hoe onmisbaar mbo’ers zijn als arbeidskrachten van de toekomst. Hoe ver je kunt komen als je in je dromen gelooft. Achttien jaar oud heeft de geboren en getogen Weertse haar carrièrepad al uitgestippeld. “Ik wil zoveel mogelijk betekenen voor de mensen om me heen. Van mijn ouders heb ik meegekregen dat je respect moet hebben voor ieder mens. Als iedereen dat doet, kunnen we samen de wereld nog veel mooier maken. Dát is mijn droom.”

Burgemeester Jos Heymans van Weert roept iedereen op om op haar te stemmen. “Soukayna is een enthousiaste en creatieve studente die een ideale brug heeft gebowud tussen het mbo-onderwijs en de praktijk, de ambtelijke organisatie van de gemeente. Deze jonge vrouw belooft veel voor de toekomst.”

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie