Skip to content

Zienswijzen aanleg carpoolplaats Nederweert

Redactie
29 september 2015 | 8:37

Advertentie

Carpoolplaats Nederweert 2In juni is op de inloopavond het aangepaste ontwerp voor de nieuw carpoolplaats in Nederweert gepresenteerd. De gemeente heeft hier een omgevingsvergunning voor aangevraagd. Op dinsdag 22 september namen burgemeester en wethouders hiervoor een ontwerpbesluit. Vanaf 2 oktober gaat de zienswijzeprocedure van start.

carpoolplaats Nederweert

De gemeente Nederweert gaat samen met de provincie Limburg een nieuwe carpoolplaats aanleggen in Nederweert. De afgelopen maanden is hier ruim aandacht aan geschonken in de diverse media.

Carpoolplaats opschuiven
In eerste instantie was deze gepland in het groengebied langs de Randweg West, ter hoogte van de Ribesstraat. Op 15 januari heeft de gemeente dit ontwerp gepresenteerd aan omwonenden en belanghebbenden. Naar aanleiding van diverse bezwaren van omwonenden besloot de raad om de carpoolplaats circa 100 meter op te schuiven in het groengebied. Hierdoor komt de carpoolplaats verder van de woningen te liggen en verwacht de gemeente dat de overlast minimaal zal zijn.

Inloopavond en ontwerpbesluit
Dit aangepaste ontwerp is tijdens een inloopavond op 24 juni gepresenteerd aan de bewoners. De reacties op het ontwerp waren redelijk positief. Vandaar dat de gemeente voor dit aangepaste ontwerp een omgevingsvergunning heeft aangevraagd. Het college heeft hiervoor op 22 september jl. een ontwerpbesluit genomen.

Zienswijze indienen
Het ontwerpbesluit wordt gepubliceerd op 1 oktober op de website van de gemeente Nederweert. De dag na de bekendmaking start de zienswijzeprocedure.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00
Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30

Advertentie