Skip to content

Geen aanvraag voor opvang asielzoekers

Redactie
30 september 2015 | 19:00

Advertentie

AZC WeertIn het vragenhalfuurtje tijdens de gemeenteraadsvergadering dinsdagavond zijn er vragen gesteld over opvang van asielzoekers. Zowel het CDA als de fractie JAN wilden graag weten wat de stand van zaken is en hoe het college omgaat met een eventuele vraag vanuit het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

Geen aanvraag voor opvang asielzoekers

Burgemeester Evers gaf aan dat zodra er ontwikkelingen zijn hij contact zal opnemen met de fractievoorzitters om te kijken hoe dan te handelen. Vooralsnog is er geen aanleiding om aan te nemen dat er op korte termijn een aanvraag vanuit het COA zal komen. In Nederweert liggen geen rijksgebouwen waarin een opvang geregeld zou kunnen worden.

Heer Cuijpers Knapen (JAN) gaf aan dat, ondanks dat er geen aanvraag te verwachten is, ze wel de steun zouden kunnen uitspreken mocht het nodig zijn. Verder vindt hij  dat de gemeente Nederweert, daar waar mogelijk en op de maat van Nederweert, Weert moet steunen.

Advertentie

10 Reacties

  1. Wieert zoekt het zich maar uit met die overloper van een burgemeester.

  2. Nederweertenaren hebben al jaren op huurwoningen gewacht en assielzoekers van buitenaf hebben toch huurwoningen gekregen.
    Ik ben van mening dat nederweertenaren moeten eerst voorrang op huurwoningen krijgen en assielzoekers kunnen in clubgebouwen toch wonen?

    • Opa Jos er zijn zo veel woningen waar oudere alleen wonen laat ze vertrekken naar een verzorghuis en geef deze aan de asiel zoekers.ook als deze huizen van hun zelf zijn.
      Ook liggen er genoeg winkel panden leeg hier kunnen ook onze medemensen gaan wonen,laat de eigenaar de verbouwing maar betalen.

      • Laat ze Dreeske maar inhuren die het dan weer gratis verbouwd!

  3. De Weijer lijkt mij een prima locatie! Direct beschikbaar.

    • Even de units in je achtertuin zetten en eens kijken of je dan nog zulke onnozele bevindingen hebt?

  4. En misschien een nieuwe politieke partij oprichten gestoelt op partij van wijlen Pim Fortuyn genaamd Leefbaar Rotterdam hier genaamd hier Leefbaar Nederweert want van de gevestigde orde hoef je niets van te verwachten
    Je hebt de landelijke partijen en een lokale kloon van groenlinks en d66 ( lees jan.) volkomen van de echte werkelijkheid losgezongen

  5. JAN Nederweert: tegen een nieuwe randweg maar bij voorbaat voor de opvang van asielzoekers in Nederweert.

    Wie het snapt mag het zeggen….

    Het mag duidelijk zijn dat een paar honderd asielzoekers voor een kleine gemeenschap veel meer overlast met zich mee brengen dan een nieuwe weg om het dorp heen.

    Bedankt het gratis stemadvies. Dan weet ik dat ik bij de volgende verkiezingen in ieder geval niet meer op JAN hoef te stemmen.

  6. Die jan is echt de weg kwijt. Een oppertunistische partij, zonder visie. Men kan ook mensen zelf in huis nemen. Als bovengenoemde van jan dit nu niet doet, is die ongeloofwaardig. Dat geldt trouwens voor alle schreeuwers die roepen dat ze wat willen doen

  7. Als een assielzoeker komt wonen,gaat hij zijn vrouw en hun kinderen uit ander land bij hem thuis laten wonen,dan krijgen ze groter huis van de gemeente.
    Ongelofelijk is dat……
    Dat is dus 2 a 3 factor extra assielzoekers erbij voor de gemeente.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie