Skip to content

3D-Printen in Nederweert

Redactie
2 oktober 2015 | 16:12

Advertentie

3d printen MAVO Groen NederweertLeerlingen van MAVO in het GROEN! maken dit jaar voor de eerste keer kennis met de nieuwe ‘wereld’ van de 3D-scan-en-print-techniek in het project ‘CITAVERDE Experience’. Dit project heeft als doel dat leerlingen van CITAVERDE College Nederweert zich een aantal vaardigheden eigen maken die in de huidige tijd goed van pas komen. Te denken valt aan het aanleveren van nieuwe technieken, presenteren, samenwerken en verdiepen in social media.

3D-printen in Nederweert

Tijdens de projectmiddag ‘CITAVERDE Experience’ op 1 oktober 2015 werd de 3D-printer geïntroduceerd. Leerlingen reageerden gelijk enthousiast, wilden weten hoe het werkt en keken gefascineerd toe hoe de printer in werking is. Van robotpoppetje tot schroef, het is een kwestie van 2D-ontwerpen omzetten naar 3D-producten met behulp van de softwareprogramma’s.

Een onderdeel van het project is het leren werken met de 3D-printer in combinatie met de 3D-scanner. Leerlingen leren de basisbeginselen van het 3D-ontwerpen met behulp van een softwareprogramma, waarna zij hun ontwerpen 3D uitprinten. Zo zorgt werken met een 3D-printer voor de ontwikkeling van het creatief denkvermogen en het ruimtelijk inzicht van leerlingen.

In een volgend stadium zal de 3D-scanner geïntroduceerd worden. Uiteindelijk kunnen leerlingen dan alle aspecten van de 3D-techniek (scannen, ontwerpen en printen) begrijpen en uitvoeren. Het 3D- printen heeft de toekomst en is een andere, vernieuwende manier van produceren. Leerlingen zullen ervaren dat 3D-technieken een uitstekende oplossing kunnen bieden bij kleine reparaties, nieuwe ontwerpen en dat het milieu veel minder belast wordt doordat biologisch afbreekbare producten gebruikt kunnen worden.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie