Iedereen leert graag nieuwe smaken kennen. Gelukkig vind je bij AVEVE een uitgebreid gamma aan producten. Ze laten je graag van al dat lekkers proeven, zodat je met een gerust hart – en een gerustgestelde maag – de winkel buiten stapt.
Kom binnen, proef en ontdek heerlijke nieuwigheden. Start to bake – jij bent de bakker!
Recept: Glutenvrij chocoladebrood
Met een glutenallergie vind je niet bij elke bakker je gading. Reden te meer om dit recept voor zelfgemaakt chocoladebrood te testen. Met de No-Risk Meergranenbloem bak je brood om je vingers bij af te likken.
Wil je eenvoudig de stappen volgen? Klik hieronder op “Probeer het uit!” Deze link brengt je naar de speciale bakpagina’s van Aveve.
Wat heb je nodig?
500 g AVEVE No-Risk Meergranen
100 g chocoladedruppels
15 g verse gist of 8 g droge gist
30 g margarine
450 ml water
10 g zoutBak- en kookbenodigdheden
bakvorm (voor de ovenversie)
broodmachineSTAP 1
Laat de chocoladedruppels vooraf enkele uren afkoelen in de koelkast.STAP 2
Doe alle ingrediënten – behalve de chocoladedruppels – in de broodmachine. Selecteer een programma van ongeveer 2 uur.STAP 3
Voeg de chocoladedruppels pas 5 minuten voor het einde van de kneedtijd (na ongeveer 15 minuten dus) toe. Meng de druppels zelf met een spatel door het deeg tijdens het kneden.STAP 4
Laat nu het programma verder zijn werk doen.STAP 5
Met de hand. Meng de ingrediënten 5 minuten tot een homogeen deeg. Voeg op het einde de chocoladedruppels toe.STAP 6
Vet een bakvorm in en vul tot de helft met het deeg. Bedek met een droge doek en laat rijzen tot je deeg verdubbeld is in volume.STAP 7
Verwarm de oven voor op 210 °C.STAP 8
Bak het brood vervolgens 40 à 45 minuten.
Er zijn nog geen reacties geplaatst