Skip to content

Geweldig Zonnebloemfeest in De Pinnenhof

Redactie
14 oktober 2015 | 14:00

Advertentie

Zonnebloem 50 jaar

De Zonnebloem afdeling Nederweert bestaat dit jaar 50 jaar. Een gouden kroon op het werk van alle vrijwilligers gedurende deze 50 jaren. 50 jaren hebben de gasten van Nederweert van hen dankbaar gebruik gemaakt. Reden genoeg om alle vrijwilligers en oud-vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Nederweert op 8 oktober uit te nodigen om deze bijzondere mijlpaal te gedenken. Thieu Beelen blikt terug.

Met veel plezier kijken we terug op het geweldig Zonnebloemfeest in De Pinnenhof. Een feest waar al onze gasten, vrijwilligers met partner en oud – vrijwilligers met volle teugen van hebben genoten. Een feest met serieuze momenten, een feest met hoogtepunten, een feest met verrassingen, humor en plezier.

Geweldig Zonnebloemfeest in De Pinnenhof

Na de H. Mis, die werd voorgegaan door Pastoor Schuffelers en werd opgeluisterd door het Caeciliakoor uit Ospel, diende zich het eerste bijzonder moment aan. De ambassadeur van Monuta, Maurice Dingelstad bood de Zonnebloem een cheque aan van € 1500,–. Deze bijdrage is bedoeld voor de vrijwilligers van de Zonnebloem met hun nabestaanden. Een ander bijzonder ontroerend moment was de aanbieding van een kunstwerk dat werd gemaakt door Jan Peeters uit Stramproy. Jan is een deelnemer van het Activiteiten Centrum van de Stichting Gehandicapten Limburg. Het kunstwerk symboliseert vijf zonnebloemen. Elke zonnebloem vertegenwoordigt 10 jaren.
De Nederweerter geschiedenis van de Zonnebloem werd op een fantastische manier vertoond door de PowerPoint presentatie. Deze schitterende presentatie is gemaakt door Jo Coolen. Op een ludieke en humoristische wijze had hij de nodige kneepjes verwerkt in deze beeldende vertoning. Zeer de moeite waard. Over het optreden van Wil Knapen valt zoveel te vertellen. Dit was zoals wij van hem gewend zijn, in één woord geweldig. Nog steeds verstaat hij de kunst om de zaal, het publiek, onze gasten en vrijwilligers in een mum van tijd in stemming te krijgen en tot de laatste minuut blijft de spanning optimaal. Op een heldere en duidelijke wijze vertelde mevr. Van Hoef (98 jaren!) over de Zonnebloem oprichtingssituatie van 50 jaar geleden. Het optreden van Mieke Crins viel bijzonder goed in de smaak.

Aan de gezichten van de aanwezigen kon je de herinneringen van vroeger aflezen bij de liedjes die gezongen werden. Meezingend of neuriënd genoot iedereen met volle teugen. Een geheel ander genre was het optreden door zanger / gitarist Roel Thomas. Ook hij verstond de kunst de zaal te boeien en mee te laten deinen. Een natje en een droogje maakten het feest compleet. Samen hebben we het voorrecht gehad feest te mogen vieren.

Het is bekend dat feestvieren geld kost. De Zonnebloem, afdeling Nederweert heeft het geluk dat wij mensen / instanties in ons midden hebben die deze bijzondere gebeurtenis van harte financieel gesteund hebben. Ik denk hierbij aan Monuta zoals hierboven beschreven, aan De Goede Doelenwinkel van Nederweert, de Stichting Boekenmarkt Ospel, maar ook aan 3 andere donateurs die niet met naam genoemd willen worden. Hartelijk dank voor deze gulle giften want juist hierdoor konden wij onze gasten dit prachtig feest aanbieden.

Nogmaals heel hartelijk dankdank!

Thieu Beelen
Voorzitter Zonnebloem, afdeling Nederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Boxing-Nederweert boksgala aankondiging-1
Voor het eerst in Nederweert
1 oktober 2024 | 19:30
Bekijk hier of jij gewonnen hebt…
1 oktober 2024 | 19:00
20240822-In-de-sportlight-Daisy-Schroyen-
10 vragen aan
1 oktober 2024 | 18:30
Screenshot
Geuns Uitvaartbegeleiding
 
1 oktober 2024 | 17:00

Advertentie