Skip to content

Marc Beelen wordt nieuwe vorst bij Piepkukes

Redactie
14 oktober 2015 | 9:17

Advertentie

foto-vorstenwissel-kv-de-piepkukes-2016Na bijna 22 jaar vorst gaat vorst Peter in het komend jaar (waarin hij 5×11 jaar wordt) afscheid nemen als vorst van de Piepkukes. Veel mooie dingen heeft hij mogen mee maken, en in de vastelaovundj-tijd onze vereniging gepresenteerd en uitgedragen naar onze zusterverenigingen toe.

Peter heeft mede gezorgd voor een draagvlak voor onze artiesten op onze liedjesavond door de oprichting van het vastelaovundj kwintet. De bonte avonden met alle mooie sketches en optredens zijn voor hem altijd mooie dingen geweest om te doen, met altijd als slotstuk de uitroeping van de nieuwe prins. Ook heeft hij mede de Krielkes en onze kapel Blaoskracht 11 mee uitgedragen en geholpen waar nodig. Maar het succes wat ze nu hebben dat hebben ze zelf bereikt, en daar kan hij geweldig van genieten.

Marc Beelen wordt nieuwe vorst bij Piepkukes

De vereniging gaat verder en dat hoort natuurlijk ook zo, de verjonging en veranderingen zullen met de tijd mee moeten gaan. Hier past nu nieuwe allure bij en wil hij daarom op 13 november 2016 de scepter overdragen aan zijn opvolger Marc, die hij heel veel succes wenst.

Aankomend vorst Marc Beelen is geen onbekende in de vastelaovundj wereld. Hij heeft de vastelaovundj van zijn ouders meegekregen . Bij hun thuis in de schuur hebben destijds de Schuuvers vele jaren een wagen gebouwd voor de optocht. Marc is in 1992 prins geweest bij de Piepkukes samen met zijn tweelingbroer Bart. Daarna is hij lid gebleven en heeft hij 22 jaar deel uitgemaakt van het bestuur.

Verder is Marc o.a. 11 jaar “schrieëverke” geweest bij de vereniging om de activiteiten kenbaar te maken naar de toenmalige kranten. Adjudant geweest bij prins Jean Pierre I Heeft meer dan 17 jaar de prinsenreceptie gepresenteerd. Verzorgd de kleding en toebehoren van de raad van 11, en aankomend seizoen 22 jaar lid van deze raad . Is 22 jaar lid van de Lambieck Knoup in Weert waar Marc jaren de presentatie heeft gedaan en zit hij in de Jan van der Croon commissie. Is 16 jaar commandant van schutterij St. Lucie en sinds 6 jaar voorzitter. Zit in de normen commissie van het OLS en is adjudant parade commandant. Is lid van het kerkbestuur en tevens koster in Nederweert-Eind. Is 17 jaar adjudant van Sinterklaas. Sinds 1993 werkzaam bij Wijen Meubelen nu Leon Wijen Relaxen Wonen Slapen in Nederweert.

De vorstenwissel zal plaatsvinden op zondag 13 November 2016 met een Vorstenbal.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie