Skip to content

Sloop bejaardenhuis leidde tot Virtueel Zorghuis

Glendi
15 oktober 2015 | 18:30

Advertentie

Virtuele zorg NederweertVoor de informatiebijeenkomst van het Virtueel Zorghuis Weerterland & Cranendonck in het Keenter Hart in Weert op 6 oktober was minder belangstelling dan voor eenzelfde avond in het voorjaar in Nederweert.

De Nederweerter oud-huisarts Thieu Heijltjes vertelde die avond dat het Virtueel Zorghuis is ontstaan toen het bejaardenhuis St. Joseph in 2008 werd afgebroken. Er waren bejaarden die daar jarenlang hadden gewoond en nu ineens weer zelfstandig moesten gaan wonen. Ze waren gewend in het bejaardenhuis verzorgd te worden (hospilisatie) en moesten nu ineens voor zichzelf zorgen. Wel met zorg, met name van de Thuiszorg, maar in het bejaardenhuis hoefden zij bijvoorbeeld niet zelf voor de wasmachine te zorgen of voor de warme maaltijd. Ze waren een deel van hun netwerk kwijtgeraakt waar ze een beroep op konden doen toen zij nog zelfstandig woonden. Als zij zich aansluiten bij het Virtueel Zorghuis krijgen zij een vaste regelaar toegewezen. Op een website vullen zij samen met de regelaar de gegevens in met welke (professionele) zorgverleners zij contact willen hebben en welke zorgverleners die gegevens kunnen raadplegen.

Vervolgens legde Jolanda Peeters uit wat een regelaar doet. Jolanda is regelaar en mantelzorger van haar 91-jarige moeder die woont in een zorgcomplex in Nederweert. Een regelaar lost voorkomende problemen op en indien nodig schakelt hij of zij naar een hoger niveau op. Niet meteen de huisarts bezoeken of laten komen, alleen als de client en de regelaar dit samen overeenkomen.

Whatsapp
Tjeu Rietjens, oud-arts in Weert, lichtte toe hoe het technisch contact via het Virtueel Zorghuis loopt en hoe de privacy van de zorgvrager gewaarborgd blijft. Alleen degenen die van de client toestemming hebben, kunnen bij de meestal vertrouwelijke gegevens. Dit kunnen ook familieleden zijn. Hij kondigde aan dat het Virtueel Zorghuis Weerterland in 2016 als eerste zorghuis begint met Whatsapp voor het versturen van de gegevens. Via e-mail blijft mogelijk. Voor Whatsapp is nodig een smartphone, tablet, mobiele of vaste telefoon.

Meer informatie over het Virtueel Zorghuis vind je hier.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie