Skip to content

Ouderavond mediaopvoeding

Glendi
21 oktober 2015 | 14:45

Advertentie

MediaopvoedingDinsdagavond 20 oktober vond er op Integraal Kindcentrum De Kerneel, in samenwerking met basisschool de Bongerd, een ouderavond plaats over mediaopvoeding.

Een spreker van Bureau Jeugd & Media gaf de ouders een rondleiding in de online wereld van een kind. Wat maken ze mee? Zodra ze kunnen lezen en schrijven, kunnen ze zelfstandig online. Maar hoe maak je internet tot een veilige speelruimte? Bij welk gedrag moet je je zorgen maken? De ouders maakten een rondje in de digitale jeugdcultuur: van spelletjeswebsites tot kinderreclame, hun surfgedrag, hun ontmoetingsplaatsen met ‘onbekende vrienden’ en de foto’s die ze daar plaatsen.

laten zien wat wél mag en kan

Mediaopvoeding is ook: laten zien wat wél mag en kan. Misschien zijn ouders wel op zoek naar educatieve apps voor de kleinsten. Er valt zoveel te beleven en ontdekken voor kinderen in de online wereld. Kennen ouders de mogelijkheden die bij hun kind passen? Wat maakt een app tot een goede app? Moet hij educatief zijn en wat is dat dan eigenlijk? Of zijn ouders vooral bezig met de schermtijd en vinden ze het lastig te volgen wat kinderen online doen?

Allemaal vragen die deze avond de revue passeerden. Naast de presentatie van de spreker, gingen ouders naar aanleiding van stellingen en filmpjes met elkaar in gesprek. Ze gaven elkaar tips en nieuwe inzichten. Kortom een goed bezochte, interessante en interactieve avond!

Voor meer informatie over mediaopvoeding bezoek de website: www.mijnkindonline.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie