Skip to content

In memoriam : Jan Cuijpers

Redactie
22 oktober 2015 | 12:38

Advertentie

jCuijpersOspel en Nederweert zijn deze week opgeschrikt door het plotseling overlijden van Jan Cuijpers.

In memoriam : Jan Cuijpers

Naast een aantal maatschappelijke en sociale functies is Jan ruim 30 jaar lid geweest van de Bond van Wapenbroeders afdeling Ospel. Op zich al een verdienste, maar dat was voor Jan nog lang niet genoeg. Hij wilde zich met hart en ziel inzetten voor “zijn veteranenclub”. Dat betekende dat na het overlijden van de oprichter, de heer Jac. Brouwer, hij de leiding overnam en gedurende 18 jaar met volle overgave zich hiervoor heeft ingezet. Jan was daarin ook een perfectionist. Zo leidde hij gedurende meer dan 20 jaar de jaarlijkse herdenking op het Engels Kerkhof. Die ceremonie verliep dank zij hem dan ook ieder jaar perfect. Datzelfde gold voor de jaarlijkse 4 mei herdenking nabij het gemeentehuis. Niet voor niets werd hij dan ook gevraagd als ceremoniemeester op de jaarlijkse dag der Banieren in de kazerne te Weert. Op die momenten was Jan in zijn element.

Jan laat voor ons als veteranen niet alleen vele goede herinneringen achter. Hij bewaarde in die periode alle aktiviteiten en publicaties keurig in maar liefst 7 archiefboeken. Toen ik hem opvolgde als voorzitter gaf hij mij bovendien de volledige draaiboeken van zowel de ceremonie op het Engels Kerkhof alsmede voor de 4 mei herdenking. Daar hoefde ik niets meer aan toe te voegen. Het viel hem best wel zwaar om enkele jaren geleden een stapje terug te moeten doen. Zijn fysieke toestand noopte hem daartoe. Toch was hij altijd nog aanwezig bij alle herdenkingen.

Zo ook op 4 mei dit jaar. Na afloop kwam hij dan naar me toe, gaf me een stevige handdruk en zei dan: “Arie, je hebt het goed gedaan”.

Nu zeg ik namens het bestuur en alle leden: Jan, jij hebt het al die jaren heel goed gedaan. Bedankt!

Arie van der Lee
Voorzitter.

Advertentie

2 Reacties

  1. Veel sterkte allemaal van het verlies Jan Cuijpers.

  2. Jan heb ik leren kennen als een warm voelend, betrokken en meelevend Wapenbroeder

    We zullen hem missen en niet vergeten

    Toos en kinderen ik wens jullie kracht om zijn heengaan te verwerken

    Met Wapenbroederlijke groet,

    Peter


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie