Skip to content

Nomineer mooiste restauratie voor Erfgoedprijs 2015

Glendi
23 oktober 2015 | 8:30

Advertentie

gemeente WeertIn december 2015 wordt de Weerter Erfgoedprijs uitgereikt. Dit is een prijs voor onroerend erfgoed zoals monumenten, cultuurlandschap en archeologie.

Erfgoedprijs 2015

Erfgoed is een breed begrip, zo is er immaterieel, roerend en onroerend erfgoed. De Erfgoedprijs concentreert zich op het onroerende erfgoed. Dat zijn gebouwde monumenten, cultuurlandschappen en archeologie. Ofwel, niet-verplaatsbare grond en gebouwen. Als thema is dit jaar gekozen voor ‘Mooiste restauratie van Weert’. Een nominatie dien te voldoen aan de volgende criteria:

  • het betreft onroerend cultureel erfgoed (dus een gebouw, archeologische site, stedenbouwkundig ensemble of cultuurlandschap);
  • het belang van de restauratie voor behoud van het monument is groot;
  • het effect van de restauratie op de omgeving is positief;
  • de restauratie moet in de laatste tien jaar zijn uitgevoerd en uiterlijk 1 november 2015 zijn afgerond.

Tot en met zondag 1 november kun je een nominatie indienen door een e-mail te sturen naar erfgoedprijs@weert.nl. Zet daarin de naam of het adres van het monument en beschrijf ook waarom. Je mag ook een foto bijvoegen. Je motivatie en eventuele foto worden gebruikt om publiek op te roepen om te stemmen.

Op papier inleveren mag ook. Geef dan je nominatie af aan de Informatie- en Servicebalie van het stadhuis of stuur deze per post naar: Gemeente Weert, Antwoordnummer 1200, 6000 VB Weert onder vermelding van Erfgoedprijs 2015.

Na de inzendtermijn kan het publiek van 11 november t/m 11 december stemmen op de ingezonden nominaties. De winnaars worden op 16 december bekendgemaakt.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie