Skip to content

Stramproyerheide – Geschiedenisboek met toekomstwaarde

Redactie
31 oktober 2015 | 8:00

Advertentie

stramproyerheideDe licht golvende zandrug van de Stramproyerheide en het Vosseven – tussen de ooit enorm uitgestrekte moerassen van het Stramproyer- en het Wijffelterbroek – kent een hele bewogen geschiedenis. Een verhaal afleesbaar aan sporen die de natuur en bewoners, gebruikers en passanten in dit afwisselend cultuurlandschap achterlieten.

Geschiedenisboek met toekomstwaarde

Een werkgroep van de Dorpsraden Stramproy en Altweerterheide spoorde een aantal nagenoeg onbekende verhalen op, die verbonden zijn met de lokale geschiedenis van dit mozaïeklandschap met akker- en hooilandjes, karakteristieke zandpaden, houtwallen en bosjes. Op zondagochtend, 8 oktober november kun je mee op een inspirerende verkenningstocht naar de actuele staat én het verhaal van het nagenoeg onbekende culturele en natuurlijke erfgoed.

In aanvulling op de huidige grootschalige gebiedsontwikkeling (‘wildernisnatuur’ en ‘verbeteringsmaatregelen voor de landbouw’) vestigt de initiatiefgroep de aandacht op het erfgoed en natuurwaarden van dit kleinschalig landschap met de daarbij behorende verhalen. Het onderwerp leeft: dit is de derde tocht in anderhalve maand tijd.

Vertrek vanaf 10.00 uur vanaf de parkeerplaats Vosseven, Lochtstraat 26 in Stramproy . De (gratis) tocht van 5 km duurt circa 2.5 uur. Graag vooraf aanmelden: wijffelterbroek@hotmail.com of 0495-563547.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Weert kermis is geopend-17
Ga jij ook naar de kermis?
28 september 2024 | 10:15
2024_09_19 Boeken en platenmarkt in KelpenOler
Groot aanbod
28 september 2024 | 10:00
Screenshot
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
28 september 2024 | 9:00

Advertentie