Skip to content

Merefeldia in kopgroep na ruime overwinning

Redactie
1 november 2015 | 17:14

MerefeldiaMerefeldia heeft haar zegereeks voortgezet ten kosten van GFC’33 uit Grubbenvorst: 4-0. Na een matige eerste helft en een uitstekende tweede, bleef de doelpuntenteller uiteindelijk steken op 4. Hierdoor meldt Merefeldia zich aan kop in de derde klasse C.

Tijdens het begin van de wedstrijd was het voor beide ploegen aftasten. Het spel was terughoudend, waardoor er weinig kansen waren te bewonderen. Twee kleine kansjes na een half uur spelen, werden goed verwerkt door de doelmannen. Op een inzet van Verhofstad was Ruud Wulms alert. En op een schot van Huub Vonken, wist doelman Tom van Dijk zijn doel schoon te houden.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor het team uit Grubbenvorst. Een hoekschop werd bij de eerste paal listig verlengd richting doel. Wulms kon de bal ternauwernood pareren met zijn knie en in de rebound was Mark Smolenaers een sta in de weg.

Vijf minuten voor de thee kwam Merefeldia toch op voorsprong. Ken Boonen sloop na een snelle vrije trap van aanvoerder Jack Vonken aan de linkerkant de vijandelijke zestien meter binnen. Mike van Kinnenberg had een tackle nodig om de spits af te stoppen, maar raakte geen bal. Geen twijfel bij leidsman Grens, die resoluut naar de stip wees. Een buitenkansje voor Huub Vonken. Hij stuurde doelman Van Dijk de verkeerde kant uit en faalde dus niet: 1-0.

Na de rust was Merefeldia een stuk frisser en zelfverzekerder. Het bracht enkele mooie aanvallen op de mat en het vertrouwen steeg. Aan de linkerkant van het veld ontsnapte Glenn Versluis aan de buitenspelval. Hij zette zijn loopactie voort richting de achterlijn en bleef het overzicht goed bewaren. Met een bekeken balletje diagonaal zette hij Huub Vonken vrij voor de keeper. Zonder aarzelen poeierde Vonken de bal in de lange hoek: 2-0.

Het doelpunt deed de geel-zwarte formatie goed en het ging op zoek naar meer. En dat kwam er. Na twee keer zelf trefzeker te zijn geweest, was hij ditmaal aangever. Huub Vonken ontving de bal na een prima pass van Errol van Kempen aan de rechterkant. Een kapbeweging naar zijn linkervoet zorgde ervoor dat hij ruimte kreeg voor een voorzet. Deze viel precies over doelman Van Dijk heen, waarna Ken Boonen hem binnen kon koppen in het lege doel: 3-0.

De grootste aanvalsdrift ging hiermee liggen, maar Merefeldia hield grip op het duel. Toch kwam de ploeg uit Grubbenvorst nog twee keer dicht bij een doelpunt. Invaller Juul Heldens nam de bal vol op pantoffel van dichtbij. Een zeker doelpunt werd voorkomen door een katachtige reflex van Ruud Wulms. Enkele minuten later herhaalde het zich. Het was wederom Juul Heldens, die ditmaal van iets verder uithaalde. Maar het was ook weer Wulms die attent was.

In de slotfase van de wedstrijd voerde de formatie van Thijs Knapen de score nog hoger op. Rechtsback Mark Koolen kwam door aan de rechterkant. Met een uitstekende steekpass zette hij Glenn Versluis vrij voor de sluitpost. Ook hij faalde niet en tekende voor de 4-0.

Door deze overwinning én de resultaten op andere velden gaat Merefeldia aan kop in de derde klasse C. Deze plaats deelt het met SJVV en Sparta’18, dat echter wel nog een wedstrijd tegoed heeft. Volgende week gaan de Merefeldianen op bezoek bij Oranje-Zwart in Helmond.