Iedereen leert graag nieuwe smaken kennen. Gelukkig vind je bij AVEVE een uitgebreid gamma aan producten. Ze laten je graag van al dat lekkers proeven, zodat je met een gerust hart – en een gerustgestelde maag – de winkel buiten stapt.
Kom binnen, proef en ontdek heerlijke nieuwigheden. Start to bake – jij bent de bakker!
Recept: Brusselse wafels
Hoe eet jij je Brusselse wafels het liefst? Met slagroom, poedersuiker of puur? Wat je ook verkiest, met dit recept zijn ze sowieso heerlijk. En het beslag is klaar in een wip! Zo maak je in recordtijd zoveel wafels als je wilt. Ja, ook voor grote groepen!
Wil je eenvoudig de stappen volgen? Klik hieronder op “Probeer het uit!” Deze link brengt je naar de speciale bakpagina’s van Aveve.
Wat heb je nodig?
500 g AVEVE Mix voor Brusselse wafels
750 ml koud water
200 g gesmolten boter
5 eieren
poedersuiker
slagroom of vers fruitBak- en kookbenodigdheden
wafelijzer met grote gaten
klopper of mixer
wafelvork
taartroosterSTAP 1
Scheid de eidooiers van de eiwitten.STAP 2
Meng de dooiers met de Mix voor Brusselse wafels, de boter en het water tot een glad beslag.STAP 3
Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig onder het deeg. Zo krijg je een heel vloeibaar beslag.STAP 4
Warm het wafelijzer op.STAP 5
Schep met een lepel een beetje beslag op één zijde van het ijzer. Bak de wafels mooi bruin.STAP 6
Haal de Brusselse wafels met een wafelvork van het ijzer en dien ze warm op. Versier ze met poedersuiker, slagroom en/of vers fruit.TIP
Hoe krijg je na het bakken je wafelijzer gemakkelijk schoon? Maak een papje van AVEVE Classics Surfina en water. Vul hiermee je volledige vorm en alle vuil blijft hierin plakken. Indien nodig kan je een paar keer herhalen.
Er zijn nog geen reacties geplaatst