Skip to content

Activiteitenoverzicht De Pelen – november 2015

Glendi
2 november 2015 | 10:30

Advertentie

De Groote Peel OspelStaatsbosbeheer organiseert elke maand leuke activiteiten in Buitencentrum de Pelen. Hieronder vind je een overzicht van wat er in november allemaal te doen is.

Fotoworkshop Nachtfotografie met Nando Harmsen – zaterdag 7 november
Ga op pad met fotograaf Nando Harmsen en ervaar én fotografeer De Groote Peel in het diepe donker. De workshop bestaat uit een stukje theorie en veel praktijk en start om 19.00 uur bij de ingang van het Buitencentrum De Pelen. Deelname kost € 49,- per persoon, inclusief digitale reader, waarin alle aspecten van het fotograferen aan bod komen. Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen en reserveren kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/pelennando

Busexcursie vliegtuigcrashes in de Peel 1939-45 – zondag 8 november
Excursieleider Theo van de Mortel uit Deurne, schrijver van het boek ‘Nachtvlucht over de Peel’, begeleid je tijdens deze historische toertocht. Gestart wordt om 13.30 uur bij het Buitencentrum. Na afloop is er een korte beeldpresentatie met unieke beelden van vliegtuigen en hun bemanning. De activiteit duurt tot 16.30 – 17.00 uur en deelname kost € 15,- per persoon, inclusief koffie/vlaai tijdens de presentatie. Aanmelden vooraf is noodzakelijk via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Lezing door Hans van de Laarschot over de turfstekerij – zondag 15 november
Aan de hand van foto’s, historische documenten en kaarten vertelt van Laarschot over het gebruik van de Groote Peel door de inwoners van Asten en Nederweert in het verre en nabije verleden. Daarbij komen de verschillen tussen het Astense en Ospelse deel ook aan de orde. Er zijn twee lezingen; om 13.30 en 15.00 uur in de activiteitenruimte van het Buitencentrum. Entree is een vrijwillige bijdrage. Reserveren is niet mogelijk, maar vol is vol, dus wees op tijd.

Film over de Peel en muziek van Tössedoôr – zondag 22 november
Cor Speek toont zijn film ‘De Peel, een natuurpark in vier seizoenen’ in het Buitencentrum. De film laat prachtige beelden zien van de flora en fauna in dit bijzondere hoogveengebied. Er zijn twee voorstellingen; om 13.30 en 15.00 uur. De maker is zelf aanwezig om een toelichting te geven. Behalve de film zijn er die middag ook optredens van zanggroep Tössedoôr uit Nederweert. Zij treden ook om 13.30 en 15.00 uur op, maar dan in de Peelboerderij. Je kunt dus beide voorstellingen meemaken. Entree voor beide activiteiten is een vrijwillige bijdrage. Reserveren is niet mogelijk en vol is vol.

Vollemaanwandeling in De Groote Peel – woensdag 25 november
Volle maan is een bijzonder natuurverschijnsel en Staatsbosbeheer maakt die beleefbaar voor jou! Op woensdag 25 november kun je weer dwalen over de, door de maan verlichte peelbanen. Al je zintuigen staan op scherp, de duisternis en geluiden van de Peel in de avond worden je metgezellen. Een onvergetelijke ervaring! De excursie is ongeveer 2,5 kilometer en start om 19.30 uur bij de ingang van het Buitencentrum. De activiteit duurt tot 22.00 uur. Deelname kost € 7,50 voor volwassenen en € 5,- per kind. Reserveren kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenvollemaan

Dagje stappen in De Groote Peel – zondag 29 november
Tijdens deze extra lange wandeling kom je op de mooiste plekjes van dit prachtige hoogveengebied. De Peelgids van Staatsbosbeheer heeft een route van 15 kilometer uitgestippeld die onder meer langs de grote waterplassen het Meerbaansblaak, ’t Elfde en het Roerdompven loopt. Daarbij wordt de provinciegrens tussen Limburg en Brabant overgestoken. Verder krijgt jeinformatie over de planten en dieren, het ontstaan en over de cultuurhistorie van De Peel, maar wandelen staat voorop. De excursie start om 11.00 uur bij het Buitencentrum. Deelname kost € 7,50 per persoon en reserveren kan online via: www.staatsbosbeheer.nl/dagjestappengrootepeel Tip: denk aan stevige (liefst waterdichte) schoenen, een eigen lunchpakket en voldoende drinken.

Buitencentrum De Pelen bevindt zich aan de Moostdijk 15 in Ospel en is op dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen of telefonisch: 0495 – 641 497.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie