Skip to content

Ben jij op maandag al toe aan weekend?

Glendi
2 november 2015 | 16:41

Advertentie

Angelique CarisIn Nederland is 41% van de werkenden ervan overtuigd dat zij niet de perfecte baan hebben en 25% is zelfs niet tevreden met zijn baan. Toch overweegt maar 10% een carrièreswitch. Je passie najagen is in ons land niet zo vanzelfsprekend. Velen willen wel, maar durven niet. We moeten blij zijn dat we een baan hebben. Toch zie ik wel een wezenlijke verschuiving onder de jongeren. Zij werken om te leven en durven zelfs een vaste baan op te geven om tijdelijk een grote reis te maken. Is het omdat zij nog geen kinderen hebben en daarom geen verantwoordelijkheid voor een gezin? Staan zij gewoon anders in het leven? Of hebben zij gewoon zelfvertrouwen in hun kunnen en zijn zij ervan overtuigd dat zij wel weer een baan vinden?

Heb jij later spijt als je terugkijkt?

Feit blijft dat de meesten van ons kijken naar de economie. Zijn er veel of weinig vacatures? Kunnen we gemakkelijk een baan vinden of wordt het moeilijk? De economie trekt weer aan en er komen weer meer vacatures. Dit zorgt ervoor dat we langzaamaan weer kritisch durven zijn en misschien wel dromen van een andere baan.

Waarop wachten we eigenlijk? Vaak moet er iets drastisch gebeuren wil je genoeg lef hebben om uit jezelf te zoeken naar een andere baan. Frappant is dat sommige mensen die ontslagen worden het ook als een kans zien! Ze hadden nooit uit zichzelf de stap genomen.

Onze arbeidsmarkt was vroeger ingericht om levenslang bij dezelfde baas te blijven werken. Een 40-jarig jubileum was gewoon een kwestie van tijd. Nu is het steeds vaker een unicum. En desondanks streven velen dit toch na. Ik heb het al vaker geroepen, “tijden veranderen“. Zorg ervoor dat je je blijft ontwikkelen. Doe dingen die je leuk vindt, desnoods naast je baan. Dat is ook een manier van ontwikkelen. Dat hoeft niet altijd in de schoolbanken te zijn. En mocht het jou overkomen, dat anderen beslissen dat jouw baan stopt. Dan heb je ook kennis en ervaring opgedaan in het vakgebied waar je hart of passie ligt. En kun je als je terugkijkt zeggen “Ik heb nergens spijt van gehad”.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie