Skip to content

Informatieavond Burgerparticipatie en Veiligheid Ospel

Redactie
9 november 2015 | 9:32

Advertentie

Wijkschouw Ospel 7068Veilig wonen in je eigen woning, in je eigen buurt, in je eigen gemeente: dat willen we allemaal. Veiligheid is dan ook een speerpunt in het beleid van de gemeente. Samen met de ketenpartners zetten ze in om de veiligheid en leefbaarheid in de kernen te vergroten. Ook in de kern, Ospel. Maar dit kunnen ze niet alleen. Jij als inwoner kunt een belangrijke bijdrage leveren. Hoe? Daar vertelt de gemeente graag meer over op woensdagavond 18 november 2015 om 19.00 uur tijdens de veiligheidsavond in het gemeenschapshuis Haaze-Hoof Ospel.

Kans op gratis veiligheidsproducten
De informatieavond over veiligheid is onder meer mogelijk gemaakt door inwoner Mathijs Roos. Hij won begin dit jaar een geldprijs bij een grote verzekeraar met zijn idee over buurtpreventie. De heer Roos heeft de prijs beschikbaar gesteld aan de gemeenschap. Er is gekozen voor het organiseren van veiligheidsavonden, waarbij informatie en participatie centraal staan. Bovendien wordt tijdens de avond een loterij gehouden. Iedereen die naar de avond komt, maakt kans op een tegoedbon voor de aanschaf van veiligheidsproducten uit de preventiewinkel van Interpolis.

Presentatie resultaten wijkschouw
Op 2 november jl. vond een wijkschouw plaats in de kern Ospel. Tijdens deze schouw is gekeken naar veilige en onveilige situaties in en om de wijken. De bevindingen worden tijdens de veiligheidsavond gepresenteerd.

Buurtpreventie
Wat kun je verder verwachten? Ze starten met het tonen van het idee van de heer Roos om de leefomgeving veiliger te maken. Vervolgens gaat de dorpsraad in op de inzet van een groeps-app voor buurtpreventie. Wijkagent Joost Kasper vertelt meer over Burgernet en je ziet hoe dieven te werk (kunnen) gaan. Aansluitend krijg je een aantal praktische inbraakpreventietips.

Aanmeldformulier BuurtWhatsapp Ospel

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie