Skip to content

Online werkplek in de cloud, wat is dat?

Redactie
11 november 2015 | 14:00

Advertentie

Banner Online Cloud WerkplekSteeds meer bedrijven doen het tegenwoordig: “Online werken in de cloud”.
Maar wat is het nu eigenlijk precies? Ruud Kneepkens, directeur van Kneepkens ICT Services uit Nederweert legt het uit.

Public cloud

Deze zijn gebaseerd op gedeelde fysieke hardware die het eigendom is van externe providers zoals bijvoorbeeld Microsoft, Google, Amazon etc. Dit betekent dat je bedrijf geen investeringen hoeft te doen in hardware en/of software. We zien vaak dat deze oplossing gekozen wordt door kleine bedrijven of wanneer er sprake is van een fluctuerende vraag. Het belangrijkste voordeel van public cloud is namelijk dat er vrijwel direct beschikt kan worden over extra capaciteit en dat je alleen hoeft te betalen voor wat je daadwerkelijk gebruikt. De providers verdelen de kosten van hun infrastructuur over meerdere klanten.

pagedivider

Private cloud

Bij een private cloud maak je geen gebruik van een gedeelde infrastructuur en is de volledige cloud omgeving specifiek voor je organisatie opgezet. Hierdoor heb je meer mogelijkheden m.b.t. maatwerk en beveiliging van de omgeving. Vaak wordt deze oplossing gekozen door bedrijven die te maken hebben met strenge regelgeving m.b.t. dataveiligheid. Denk aan zorgorganisaties met vertrouwelijke patiëntgegevens.

Het beste van twee werelden – De hybrid cloud

Bij Kneepkens ICT Services passen wij vaak voor onze klanten de hybrid cloud toe. Dit is feitelijk het beste van twee werelden. De hybrid cloud laat je de kenmerken van de public cloud combineren met die van de private cloud. Zo kun je profiteren van het beste wat elk te bieden heeft en een oplossing bouwen die perfect aansluit bij je bedrijfsbehoeften. Gebruik de public cloud voor niet-gevoelige activiteiten, de private cloud voor bedrijfskritische activiteiten en integreer deze omgevingen met elkaar om tot een maatwerk totaaloplossing te komen!
Een voorbeeld van deze hybride cloud is een online werkplek van www.online-cloud-werkplek.nl i.c.m. een Exchange Online abonnement van Microsoft. Je kunt vrijblijvend laten inventariseren of deze oplossing geschikt is voor uw situatie en eventueel tot het einde van 2015 gratis gebruik maken van een online werkplek!

cloud nederweert

Oké, ik wil naar de cloud met mijn bedrijf! Hoe verder?

Belangrijk is om eerst te (laten) inventariseren of een cloud oplossing geschikt is voor je organisatie. Je wordt bijvoorbeeld enorm afhankelijk van je internetverbinding. Is deze wel geschikt om in de cloud te gaan werken? En is het verstandig om deze dubbel uit te voeren zodat je bij storing van een enkele lijn gewoon verder kunt werken? En werken je bedrijfsspecifieke applicaties dan nog wel goed en zonder vertraging? Wordt dit ook allemaal door je softwareleveranciers ondersteund? Dit zijn zomaar een aantal vragen die gaan spelen bij je overstap naar de cloud. Kneepkens ICT Services kan samen met je een plan van aanpak opstellen om een soepele overgang te waarborgen.

Demo online werkplek aanvragen

Vraag nu gratis en geheel vrijblijvend een demo online werkplek aan en ervaar de kracht van online werken zelf! Vul onderstaande formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Samen bekijken we welke functionaliteiten van online werken voor u belangrijk zijn en hoe we uw demo account zo efficiënt mogelijk kunnen inrichten!

En indien blijkt dat je organisatie (nog) niet klaar is om naar de (hybride) cloud te gaan dan kan er natuurlijk ook altijd nog gebruik gemaakt worden van traditionele ICT met servers op uw eigen locatie!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33
Mobiele milieustraat
Bekijk hier waar en wanneer je terecht kunt
17 september 2024 | 14:00

Advertentie