Skip to content

Drie jaar extra inzet combinatiefunctionarissen

Redactie
13 november 2015 | 12:00

Advertentie

Combinatiefunctionarissen Nederweert 7318Kerngezond op de basisschool, de Kinderkunstklas, een Beweegtuin. Het zijn zomaar wat voorbeelden van projecten in onze gemeente die sport en cultuur dichter bij de inwoners brengen. De combinatiefunctionarissen vervullen hierin een verbindende en activerende rol. Op maandag 9 november ondertekenden de samenwerkingspartners in Sportcentrum De Bengele een nieuwe overeenkomst voor drie jaar.

Drie jaar extra inzet combinatiefunctionarissen

Nederweert neemt deel aan de regeling Brede Impuls combinatiefuncties dat als doel heeft meer scholen met sport- en cultuuraanbod te realiseren, het sport- en cultuuraanbod voor jeugdigen uit te breiden en (sport)verenigingen te versterken.

Combinatiefunctionarissen Nederweert 7313 Combinatiefunctionarissen Nederweert 7312

Combinatiefunctionarissen

Hiervoor worden combinatiefunctionarissen sport en cultuur ingezet. Deze medewerk(st)ers zijn bij één werkgever in dienst, maar werken voor twee sectoren (onderwijs, sport en/of cultuur). Doel van de regeling is ook om sociale samenhang en participatie in de buurt te bevorderen en achterstanden bij de jeugd te verminderen. De gemeente zet samen met alle onderwijsinstellingen binnen de gemeente, de buitenschoolse opvang, sport, cultuur en overige instellingen 2,55 fte in om de gestelde doelen te bereiken. De zes combinatiefunctionarissen zijn met heel veel projecten bezig op het gebied van sport, cultuur, popmuziek en bibliotheekwerk.

Projecten
Zo waren sportfunctionarissen Myrna van der Weerden, Karin Mennen en Danny Wullems betrokken bij de organisatie van projecten zoals Kerngezond en de Beweegtuin bij Land van Horne en de Koningsspelen. Cultuurcoach Johannie van Tuel begeleidt cultuurprojecten die aansluiten op thema’s van school en is o.a. betrokken bij de kinderkunstklas en de blaasmuziekwinkel. Eric Kessels is popcoördinator en heeft al verschillende muziekprojecten begeleid. Zo was er het scholenproject In de Band en het Out of the Peat Popfestival bij De Pelen en ondersteunde hij het Muziekcollectief. Vanaf januari wordt zijn functie breder en wordt hij als cultuurcoördinator ook betrokken bij projecten zoals Hart voor je Wijk. Het Muziekcollectief neemt dan enkele taken van hem over. In verschillende basisscholen is nu een schoolbieb gevestigd en ook is er veel aandacht voor leesbevorderingsactiviteiten. Toos Jenniskens is als leescoördinator nauw betrokken bij deze initiatieven.

Samenwerken
Op maandag 9 november werd er door alle betrokken partijen een samenwerkingsovereenkomst getekend. Behalve de gemeente waren ook de scholen en de kinderopvang vertegenwoordigd en de werkgevers Stichting Vorkmeer, Rick (Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie) en het Bibliocenter.

Combinatiefunctionarissen Nederweert 7309 Combinatiefunctionarissen Nederweert 7310

Vooral plezier maken!
Deelname aan sport en cultuur geeft mensen plezier. “De maatschappij wordt er mooier en leuker door”, aldus burgemeester Evers die namens het gemeentebestuur de overeenkomst tekende. En dat was die ochtend ook goed te zien. Kinderen van Basisschool de Klimop lieten onder leiding van dansschool Fresh hun breakdance-kunsten zien. Zij werden met veel enthousiasme ontvangen en konden een groot applaus in ontvangst nemen.

De Bengele Beweegt
De Bengele Beweegt is een nieuwe partner in het geheel. Zij ondertekenen binnenkort een aparte overeenkomst, zodra stichting De Bengele Beweegt een feit is. Op en rondom De Bengele werken dertien organisaties samen aan De Bengele Beweegt. De samenwerking heeft als om van het enigszins traditionele sportpark een open omgeving te maken. Een buurtpark voor alle doelgroepen, een belangrijke ontmoetingsplaats in Nederweert met een gevarieerd en vernieuwend aanbod. Zowel NOC*NSF als Provincie Limburg hebben Bengele Beweegt aangeduid als mogelijke pilot Open Omgeving in Limburg en Nederland. Om deze samenwerking en dit proces verder vorm te geven, hebben de samenwerkende organisaties besloten om samen te investeren in professionele ondersteuning door de inzet van een combinatiefunctionaris (consulent De Bengele) voor één dag in de week.

Door deze nieuwe samenwerkingsovereenkomst zullen er de komende drie jaar weer veel leuke sport- en cultuurinitiatieven gerealiseerd kunnen worden!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_28 Buurtnetwerk Hoplr nu ook in Nederweert beschikbaar
Kom in contact met je buurt
29 september 2024 | 15:00
Screenshot
Jammer, jammer!
29 september 2024 | 13:00
Carnaval algemeen 1
Impuls aan de lokale culturele infrastructuur
29 september 2024 | 9:00
2024_09_28 Kermis Weert twee minuten stil voor overleden Hans van Tol jr-3
Ter nagedachtenis aan 28-jarige Hans van Tol jr.
28 september 2024 | 21:45

Advertentie