Skip to content

Waarom naar de peuterspeelzaal?

Redactie
13 november 2015 | 10:09

Advertentie

Peuterspeelzaal nederweertWie kent Upke Dupke en de Apeköpkes nog? Waarschijnlijk gaat er nu bij veel jonge ouders een lampje branden want bijna iedereen heeft op deze peuterspeelzaal gezeten en heeft daar nog leuke en warme herinneringen aan.

Waarom naar de peuterspeelzaal?

Bij Hoera Kindercentra merken ze dat deze “peuters van vroeger” er voor kiezen om hun eigen kinderen naar de dagopvang te brengen maar ook naar een gastouder of oppas aan huis (opa/oma/buurvrouw/vriendin).
 Bij de dagopvang van Hoera is inmiddels het “peuterspeelzaalwerk” standaard als programma opgenomen voor alle peuters die de locaties bezoeken. Zij profiteren dus allemaal automatisch van deze leuke en speelse voorbereiding op de basisschool.

De kinderen die naar een oppas gaan of in hun eigen huis worden opgevangen lopen deze voorbereiding echter vaak mis, en dat is jammer. De peuterspeelzaal is niet alleen nog steeds een heerlijke plek om te spelen en warme herinneringen voor later op te bouwen; het is ook erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen van 2 tot 4 jaar. Gelukkig is het mogelijk een combinatie te maken van opvang bij de oppas of thuis, en het deelnemen aan de peuterspeelzaal. Bij Hoera Kindercentra kunnen kinderen ook alléén voor het peuterspeelzaalprogramma gebracht worden (eventueel door de oppas); een goede keuze om het kind zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de basisschool.

De peuterspeelzaal biedt kinderen de mogelijkheid om door middel van spel nieuwe ervaringen op te doen die de ontwikkeling stimuleren en die een goede voorbereiding zijn op de basisschool. Het is belangrijk dat kinderen zich veilig en geborgen voelen en dat ze zelfvertrouwen en eigenwaarde opbouwen. 
Een ander belangrijk onderdeel van de peuterspeelzaal is dat kinderen leren om samen te spelen, naar elkaar te luisteren, op hun beurt te wachten, dingen te delen, enz. Dat moeten peuters echt nog leren.

De peutergroepen worden geleid door 1 of 2 vaste, gediplomeerde pedagogisch medewerkers. Alle kinderen komen 2 tot 4 dagdelen per week naar de peuterspeelzaal. Wil je meer informatie over dagdelen, groepen, werkwijze, ouderbijdrage, inschrijving en plaatsing?
 Mail dan naar: info@hoerakindercentra.nl. 
Of loop gewoon even binnen; je kunt ons vinden in basisschool de Kerneel, basisschool Budschop en basisschool de Bongerd in Nederweert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie