Skip to content

Merefeldia wint van koploper SJVV

Redactie
15 november 2015 | 19:49

Advertentie

Merefeldia wintR.K.S.V. Merefeldia uit Nederweert heeft de thuiswedstrijd van koploper SJVV uit Deurne gewonnen. Onder toeziend oog van “vakkie 0495” was het Ken Boonen die voor de enige, en dus winnende, treffer tekende.

Merefeldia wint van koploper

Het spelbeeld in de eerste helft was anders dan menig Merefeldiaan had verwacht. Koploper SJVV zakte ver terug en had de eerste vijfenveertig minuten geen enkele intentie het spel te maken. Merefeldia had veelal de bal en speelde herkenbaar en variërend voetbal. Grote mogelijkheden leverde het de geel-zwarten echter niet op. Wel werd het team van Thijs Knapen een aantal keren gevaarlijk met vrije trappen, andere standaardsituaties en enkele lange ballen.

Toch waren de gasten uit Deurne het dichtst bij een treffer. Een spaarzame uitval werd verwerkt tot hoekschop. Uit de hoekschop kon Ivo de Bruin in eerste instantie nog wegwerken, maar in tweede instantie was het Fahim Shakib die de bal ongelukkig tegen zich aan kreeg en daarmee bijna zijn eigen doelman verschalkte. Doelman Ruud Wulms stond goed op te letten en kon de bal op tijd pakken.

Na de thee veranderde het spelbeeld een klein beetje. SJVV probeerde iets meer uit haar schulp te kruipen, maar kon geen vuist maken. Voetballend werd het er van beide kanten niet beter op en er werd vooral vechtvoetbal gespeeld.

De wedstrijd kwam pas echt los met de openingstreffer. Met nog twintig minuten te speel ontving Glenn Versluis de bal op snelheid van Jack Vonken. Met de nodige tijd en ruimte plaatste Versluis de bal voor het doel. Zijn voorzet leek achter iedereen langs te gaan, totdat Ken Boonen in kwam rennen. Hij pakte de bal in een keer op de volley en pegelde hard raak: 1-0.

Het was het sein voor meer. Nog geen minuut later had Boonen de tweede op zijn voet. Met een goede individuele actie kreeg hij ruimte voor een schot met zijn linkerbeen. Vanaf de rand van het strafschopgebied plaatste hij de bal richting de hoek. Doelman Mark Swinkels had vrij zicht en kon ternauwernood redden.

Ook SJVV liet zich meer gelden en kreeg een dot van een kans. Rechtsachter Jeroen Weijers overlapte de aanvallers en kwam gevaarlijk de zestienmeter binnen. Met Glenn Versluis in achtervolging en een uitstormende Ruud Wulms in aantocht, kreeg hij de bal toch nog op doel. Wulms had echter een katachtige reflex in huis en hield daarmee zijn doel schoon.

Het laatste gedeelte van de wedstrijd was het vooral tegenhouden voor de Nederweertenaren. Met een alles of niets offensief probeerde de ploeg uit Deurne wel, maar echt pijn werden de geel-zwarten niet gedaan en trokken de voorsprong vakkundig over de streep.

Door de winstpartij van vandaag komt Merefeldia op gelijke hoogte met SJVV en doet het weer mee aan kop van de ranglijst. Volgende week is een vrij weekend ivm. een bekerronde. Die week daarna gaan de geel-zwarten op bezoek bij Sportclub Irene uit Tegelen.

Advertentie

1 Reactie


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_28 Buurtnetwerk Hoplr nu ook in Nederweert beschikbaar
Kom in contact met je buurt
29 september 2024 | 15:00
Screenshot
Jammer, jammer!
29 september 2024 | 13:00
Carnaval algemeen 1
Impuls aan de lokale culturele infrastructuur
29 september 2024 | 9:00
2024_09_28 Kermis Weert twee minuten stil voor overleden Hans van Tol jr-3
Ter nagedachtenis aan 28-jarige Hans van Tol jr.
28 september 2024 | 21:45

Advertentie