Skip to content

Boek “25 Jaar Eynderhoof” bijna uitverkocht

Redactie
16 november 2015 | 10:11

Advertentie

Harrie KoppenDe verkoop van het boek “25 jaar Eynderhoof” loopt ten einde. Er liggen nog enkele tientallen exemplaren bij de Bruna in Nederweert en bij de schrijver. Met Sinterklaas en Kerstmis voor de deur is het zeker dat vóór het einde van het jaar het laatste exemplaar verkocht zal zijn.

In het boek vertelt Harrie Koppen in 25 hoofdstukken over de gebouwen die in het museum staan, de beroepen die er worden uitgeoefend en vooral wat voor werk vele honderden vrijwilligers de afgelopen 25 jaar hebben verricht om het museum te maken tot wat het nu is.

Eerbetoon aan vrijwilligers
Het boek geeft de geschiedenis weer van de groei van het museum in de achter ons liggende 25 jaar, maar is vooral een eerbetoon aan de vele honderden vrijwilligers die het museum hebben gemaakt tot wat het vandaag de dag is. Waarom zetten die vrijwilligers zich in? Wat is hun motivatie? Is het de hang naar nostalgie, of is het de belangstelling voor de eigen geschiedenis, de geschiedenis van de omgeving waarin ze zijn opgegroeid en waarin ze wonen? Zeker is in ieder geval dat de vrijwilligers van Eynderhoof plezier en waardering beleven aan hun werk. Eynderhoof is door het vele werk van die honderden vrijwilligers in de loop der jaren een heel bijzonder oord geworden.

De contacten die Harrie Koppen in de loop der jaren heeft weten op te bouwen met al die vrijwilligers heeft er niet alleen toe geleid dat het boek de geschiedenis van Eynderhoof weergeeft, maar ook dat het boek een sociaal document is geworden dat niet mag ontbreken in de boekenkast van de vrijwilligers en hun familie.

Het boek is te koop bij de Bruna in Nederweert en kost € 27,50 per exemplaar. Verder is het boek te verkrijgen bij de auteur, Harry Koppen. Bel wel vooraf 0495 – 52 15 09 om een afspraak te maken.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie