Skip to content

68-jarige uit Nederweert aangehouden

18 november 2015 | 17:58

hennep stramproyDe politie heeft vandaag een 68-jarige man uit Nederweert en nog vier andere verdachten aangehouden die hennepkwekerijen mogelijk maakten door de locaties te verhuren, onder te verhuren of zorg te dragen voor een dekmantel.

In oktober zijn vijf kwekerijen aangetroffen in Eindhoven, Valkenswaard, Nuenen, Helmond en Waalre. De kwekerijen bevonden zich deels achter “geheime wanden” en enkele hadden een geheime doorgang. De kwekerijen waren nagenoeg zelfvoorzienend door het gebruik van computers; de toevoer van licht, water, voedingsstoffen, koolstofdioxide, klimaatregulering en brandwerende apparatuur werden erdoor geregeld. Daarnaast hingen klimaatkasten (watergekoelde airco’s die koelen, verwarmen, circuleren en filtreren) om de luchtkwaliteit te regelen. Daarnaast zijn hotbox kacheltjes gebruikt, die op gas werken en voor extra CO2 zorgen. Door deze techniek hoeven de henneptelers alleen nog af en toe even langs te komen voor controle.

Aanhoudingen
De verdachten zijn een 58-jarige vrouw uit Eindhoven, een 27-jarige man uit Gouda, een 55-jarige man uit Vleuten, een 51-jarige man uit Nieuwegein en een 68-jarige man uit Nederweert. Deze betrokkenheid van deze zogenoemde “facilitator” varieerde van het verhuren of onderverhuren van ruimtes, tot het verzorgen van compleet ingerichte woonwinkels als dekmantel.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie