Skip to content

Nederweerter bedrijf wint InnoAward 2015

Redactie
20 november 2015 | 18:27

Advertentie

Rumal innoaward

Jan van de Brand van Rumal uit Nederweert heeft vandaag de InnovAward 2015 in ontvangst mogen nemen. Samen met nog drie vindingrijke Limburgse mkb- bedrijven wint hij de InnovAward 2015, een geldprijs van € 30.000,- . De prijzen werden vandaag uitgereikt door gouverneur Theo Bovens.

Nederweerter bedrijf wint InnoAward 2015

De partners RUMAL en Black Bear Carbon uit Nederweert ontvangen de prijs omdat ze er in zijn geslaagd carbon black (zwartsel) terug te winnen uit oude autobanden en wel op een zodanige wijze dat dit product weer als grondstof kan dienen voor tal van industriële hoogwaardige toepassingen in nieuwe autobanden, rubber en verf. De jury is met name onder de indruk van de economische spin off voor de Limburgse economie.

Applied Biomedical Systems in Maastricht, een bedrijf dat onder de projectnaam MyDiapatch een intelligente diagnostische pleister ontwikkelde om hartafwijkingen snel te ontdekken. De pleister maakt het mogelijk om tegen acceptabele kosten langdurig en continue metingen te verrichten met een zeer hoge kwaliteit. Daardoor zijn de meetresultaten geschikt voor klinische diagnose, prognose en effectieve monitoring van een (revaliderende) patiënt.

Twan Heetkamp Trailers B.V. in Venlo krijgt de award voor het project The new cool omdat het bedrijf er in geslaagd is een koelvrachtwagen te ontwikkelen waarvan de stille koelmotor geen diesel verbruikt maar volledig elektrisch werkt.

Er waren negentien Limburgse bedrijven genomineerd uit in totaal 75 inzendingen. De InnovAward is een innovatieprijs van Limburg & Co, een provinciaal initiatief om vindingrijke ondernemers in het midden- en kleinbedrijf te stimuleren.

Advertentie

4 Reacties

  1. Schandalig dat dit bedrijf een prijs wint.

    Ze vervuilen nu al heel de buurt met ijzerdeeltjes en rubberdeeltjes die door de lucht vliegen. Ook de lucht kwaliteit is er niet beter op geworden. Het stinkt er naar verbrand rubber wat hoofd klachten veroorzaakt.

    Dat ze daar maar iets inovatiefs op vinden.

    • Je mag mijn auto’s komen bekijken


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Activiteitenprogramma oktober De Pelen
Voor jong en oud van alles te beleven!
30 september 2024 | 20:00
Huis-van-Nicolaas-in-Weert-2019-is-weer-geopend-36
Komende vijf jaar in Franciscus Huis Weert
30 september 2024 | 17:18

Advertentie