Skip to content

Kerstconcert in Fatimahuis

Glendi
28 november 2015 | 10:30

Advertentie

Kerstconcert FatimahuisZondag 13 december organiseert zangvereniging Con Amore haar jaarlijks Kerstconcert in het Fatimahuis aan de Coenraad Abelstraat 31a in Weert. Het concert begint om 13.30 uur.

Gospelkoor Ringshout werkt mee aan dit concert. De naam Ringshout komt uit Afrika en was een soort gebedsgroep die voor zichzelf zong, klapte en danste zonder publiek. Later is black-gospel hieruit voortgekomen. Een black-gospel koor zijn ze niet maar zij geven er vanuit onze cultuur hun eigen draai aan. De overeenkomst is en blijft echter dat ze met bezieling samen in een groep zingen. Zij vinden het leuk om anderen te laten horen dat ze er zo’n plezier in hebben en proberen het publiek net zo enthousiast te maken als ze zelf zijn. Het is een vrijdenkend vrolijk gezelschap van 35 leden. De muzikale kern is het zingen van gospels en spirituels.

De dirigent is Nancy Meijer. Nancy is van geboorte van Weert. Zij studeerde Solozang docerend Musicus aan het conservatorium van Maastricht en behaalde het praktijkdiploma Koordirectie aan het Instituut Dirigenten Educatie van Joop schets in Gorinchem. Ze is Certified Master Teachter in Estill Voice Training, een Amerikaans zangtechnieksysteem wat gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek. Ze zingt in allerlei stijlen, van klassiek tot pop, musical, jazz en soul. Ze zal ook op dit concert als soliste van zich laten horen.

Het Clarinet Choir Weert onder leiding van dirigent John van Peij zal zich ook deze middag op een gepaste wijze presenteren. Het koor telt ongeveer 25 leden en is een onderdeel van Rick. Volgend jaar bestaat het koor 30 jaar. Het koor treedt meerdere keren per jaar op in zowel binnen- als buitenland.

Het organiserend koor Gemengd koor Con Amore zal een zorgvuldig geselecteerd programma brengen met als dirigent Sylvia Berghs, aan de piano Jeanne Pierre Steijvers en dwarsfluitist Leny van de Waarenburg.

Voor info vind je op www.conamoreweert.nl of bel 0495-531 574 / 0495-536 337.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie