Skip to content

Kerst bij molen De Korenbloem

Glendi
1 december 2015 | 8:30

Advertentie

OspelIn de maand december laten de molenaars van de Korenbloem in Ospel je graag kennismaken met hun passie. Tijdens speciale openingsdagen geven zij rondleidingen door de molen. Tevens kun je zien hoe er door de enige gecertificeerde ambachtelijke molenaar uit de regio Midden-Limburg wordt gemalen.

Openingstijden:
zaterdag 5 december, 12 december en 19 december en
maandag/woensdag 28 december, 29 december en 30 december
telkens van 10.00 tot 15.00 uur

Tijdens deze dagen staat de molen in een gezellige kerstsfeer. De proeverijen zijn daarop aangepast met een heerlijk glas Glühwein (tussen Kerst en Nieuwjaar) voor de bezoekers en je kunt luisteren naar sfeervolle kerstliederen. Er zijn demonstraties van de builmachine die het bloem, gries en zemelen sorteert uit het tarwemeel. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij de sponsoring en vele werkzaamheden van de ‘Vrienden van de molen de Korenbloem’. Onder in de molen kun je een kerstpuzzel of een molenrebus invullen. De goede inzenders krijgen gratis rondleiding tot in de kap en de gelegenheid om er foto’s te maken.

In de molenwinkel kun je verschillend brood en koek proeven gebakken van het ambachtelijk gemalen bakmeel. De diverse meel- en bloemsoorten zijn: tarwe, spelt, bloem (tarwe/spelt) en de gemixte meelsoorten (halfom) en natuurlijk ook de pannenkoekenmix. Daarnaast zijn er diverse basisrecepten gratis verkrijgbaar voor het bakken van brood met de broodmachine of handmatig.

Cadeautip voor de komende feestdagen: Een ‘doe het zelfpakket’ om ambachtelijk brood te bakken. Het pakket bestaat uit: het recept, een pak meel naar keuze, gist en ingrediënten voor de vulling, zoals rozijnen, krenten, noten, gedroogde abrikozen. Dit alles in een leuke geschenkverpakking of breng je eigen schaal mee om te laten opmaken. In overleg worden ook kerstpakketten op bestelling gemaakt.

Buiten bovenstaande openingstijden is een bezoek met familie of groepjes ook mogelijk. Maak hiervoor een afspraak met de molenaar of bel 06 – 30457014.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie