Iedereen leert graag nieuwe smaken kennen. Gelukkig vind je bij AVEVE een uitgebreid gamma aan producten. Ze laten je graag van al dat lekkers proeven, zodat je met een gerust hart – en een gerustgestelde maag – de winkel buiten stapt.
Kom binnen, proef en ontdek heerlijke nieuwigheden. Start to bake – jij bent de bakker!
Recept: Een feestelijk dessert!
Zelfgemaakte chocoladepannenkoeken met kersen en mascarpone, dat is de perfecte afsluiter van een feestelijk maal. Prachtig gepresenteerd en heerlijk van smaak. Hoe kan het ook anders, met zulke ingrediënten? De combinatie van pannenkoek, chocolade, mascarpone en kersen zorgt voor vuurwerk in je mond.
Wil je eenvoudig de stappen volgen? Klik hieronder op “Probeer het uit!” Deze link brengt je naar de speciale bakpagina’s van Aveve.
Wat heb je nodig?
165 g AVEVE Mix voor Pannenkoeken
2 eetlepels cacaopoeder
2 eieren
250 ml melk
olie of boter voor je pan
poedersuiker of chocoladeschilfersVoor je vulling
140 g mascarpone
30 g poedersuiker
80 ml room
90 g kersen op siroop of likeurBak- en kookbenodigdheden
6 kopjes
klopper of mixer
spuitzakSTAP 1
Chocoladepannenkoeken bakken
Los het cacaopoeder op in de melk.STAP 2
Voeg de eieren en de Mix voor Pannenkoeken toe en klop tot een glad beslag.STAP 3
Verhit wat olie of een klontje boter in een pan.STAP 4
Schep een lepel beslag in de pan en bak de pannenkoek aan beide zijden gaar. Laat hem niet te lang bakken, anders wordt de cacao bitter.STAP 5
Hou de pannenkoeken warm in de oven.STAP 6
Chocoladepannenkoeken afwerken
Meng de mascarpone met de room en de poedersuiker, en klop lichtjes opSTAP 7
Vouw de pannenkoeken dubbel en rol ze op tot een puntzak.STAP 8
Plaats de opgerolde pannenkoeken in een kopje.STAP 9
Spuit met een spuitzak enkele dotjes mascarponevulling in de pannenkoek.STAP 10
Versier met enkele kersen. Werk af met poedersuiker of chocoladeschilfers.
Er zijn nog geen reacties geplaatst